Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Daily Mail: Χιλιάδες πεινασμένοι Ελληνες στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό



Tην προσφορά δωρεάν λαχανικών που έγινε το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Αρεως αλλά και το σχηματισμό κυβέρνησης σχολιάζει σε άρθρο της η βρετανική Daily Mail.
Στο δημοσίευμα με τον ειρωνικό τίτλο «Πεινασμένοι Ελληνες σχηματίζουν ουρές για φαγητό στην καταχρεωμένη χώρα τους που επιτέλους σχημάτισε κυβέρνηση... αλλά πόσο θα κρατήσει;» γίνεται εκτενής αναφορά στην δωρεάν προσφορά λαχανικών του αγροτικού συνεταιρισμού της Ιεράπετρας που έγινε το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Αρεως. 
Οπως αναφέρει στο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα, «ηλικιωμένοι ακόμα και παιδιά περίμεναν στην ουρά στην Αθήνα για να πάρουν φρούτα και λαχανικά [...] αλλά ενώ οι πεινασμένοι Ελληνες συγκέντρωναν φαγητό, λίγα μέτρα πιο μακριά οι πολιτικοί της χώρας κατάφεραν σήμερα να δώσουν τέλος στο αδιέξοδο και να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας».
«Το πρόσωπο της φτώχειας φαινόταν στους χιλιάδες χτυπημένους από την ανέχεια που στέκονταν στην ουρά στο κέντρο της Αθήνας για δωρεάν λαχανικά», συνεχίζει.
Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται, επίσης, εκτενής αναφορά για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα από τις εκλογές  της 9ης Μαΐου μέχρι εκείνες της 17ης Ιουνίου
Οσο για την κυβέρνηση συνεργασίας η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι ο σχηματισμός της μπορεί να είναι θετικός ώστε η χώρα «να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στους πιστωτές της, κάτι που θα την κρατήσει στο εσωτερικό της Ευρωζώνης. Διαφορετικά, η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα με αποτέλεσμα να βυθιστεί ακόμα περισσότερο σε ένα οικονομικό εφιάλτη με παγκόσμιες επιπτώσεις».

Ανάρτηση από : http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου