Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!



Οι κάτοικοι του Βύρωνα ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα για μια πρώτη συνάντηση και συζήτηση των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, για μια ακόμα φορά, το Κέντρο Υγείας του Βύρωνα.

Μέσα από μια ανοιχτή και γόνιμη διαδικασία, και αφού προηγήθηκαν εισηγήσεις των διοργανωτών και υγειονομικών, συγκροτήθηκε Συνέλευση από άτομα, φορείς και συλλογικότητες του Βύρωνα και όμορων περιοχών που δήλωσε την αποφασιστικότητα της τοπικής κοινωνίας να υπερασπιστεί αυτή την πολύτιμη πρωτοβάθμια δομή υγείας και τον δημόσιο χαρακτήρα της καθώς και το αναφαίρετο θεμελιώδες δικαίωμα του λαού στην υγεία χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.

Η προάσπιση και ο εμπλουτισμός της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας ώστε να υπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας, περνά τόσο μέσα από τη δυναμική απαίτηση από τους υπεύθυνους φορείς (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και Υπουργείο) της πλήρους στελέχωσής του αλλά και κυρίως την δική μας άμεση δράση μέσα από την δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης που θα ενισχύσει την καθημερινή λειτουργία του Κέντρου Υγείας και θα ανοίξει τον προβληματισμό για μιαν αντίληψη της δημόσιας υγείας σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, πραγματικής δημοκρατίας.


Το κάλεσμα για την επόμενη συνέλευση είναι την Δευτέρα 29/10 στις 8μμ. στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα στη Λαμπηδόνα.


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ και ΦΟΡΕΩΝ
για το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ του Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου