Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τα τελευταία τεκτενόμενα στο Δήμο Βύρωνα




Ένταση και προκλήσεις στη συγκέντρωση των εργαζομένων του δήμου Βύρωνα

Σήμερα 1-11-2012 το σωματείο των εργαζομένων του δήμου Βύρωνα είχε προγραμματίσει συγκέντρωση με στόχο την ματαίωση του διαγωνισμού για πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, για την κοστολόγηση των υπηρεσιών του δήμου μια απόφαση που πήρε η οικονομική επιτροπή του δήμου και ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη του Δημάρχου.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και στην προσπάθεια ματαίωσης του διαγωνισμού, τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα με αποτέλεσμα τη λιποθυμία του Κώστα Μακρόπουλου, μέλους του σωματείου και τη φραστική επίθεση του Κου Χαρδαλιά στον τέως πρόεδρο του σωματείου και μέλος του σωματείου Χρήστο Παναγιωτόπουλο, τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμαρχος αποκάλεσε χρυσαυγίτη και παραπλανητή, τον κατηγόρησε μάλιστα ότι λειτουργεί όπως οι μπάτσοι της αμερικάνικης αστυνομίας (αυτά είναι τα αποτελέσματα της τηλεοπτικής κουλτούρας του CSI και NYPD).

Ο πρόεδρος του σωματείου και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Λυκούργος Βασιλάκος, αρνήθηκε να σταματήσει το διαγωνισμό, δήλωσε ότι δεν είναι πλήρως ενημερωμένος για το συγκεκριμένο θέμα, αποδέχεται τις εξηγήσεις του Δημάρχου, θα φροντίσει να ενημερωθεί ουσιαστικά και αν διαπιστώσει ότι η άποψη αυτή είναι λάθος θα αναθεωρήσει τη στάση του.
Ανάρτηση από : vyroniotes.gr


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΑΣΗ Εργαζομένων ΔήμουΒύρωνα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΝΙΚΟ.

Όταν οι λέξεις χάνουν το νόημα τους, οι χαρακτηρισμοί απέναντι σε κοινωνικούς αγωνιστές, δείχνουν την ποιότητα αυτών που τις ξεστομίζουν.
Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 στις 10 π.μ. οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν να μη γίνει ο διαγωνισμός για την Ανάθεση Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για τη Διαμόρφωση Συστήματος Κοστολόγησης Βάσει Δραστηριοτήτων στο Δήμο Βύρωνα που θα κοστίσει στο Δήμο 73.800 ευρώ.
Στη συγκέντρωση χωρίς να έχει προσκληθεί παρενέβη και μίλησε ο Δήμαρχος Βύρωνα Χαρδαλιάς Νίκος. Φανερά εκνευρισμένος από την παρουσία των εργαζομένων, άρχισε να φωνάζει. Στην προσπάθεια να πείσει τους εργαζόμενους για την πολιτική του και το συγκεκριμένο διαγωνισμό, άρχισε να επιτίθεται με χαρακτηρισμούς ενάντια σε όποιον του άσκησε πολιτική κριτική. Ιδιαίτερα επιτέθηκε κατά της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης και των στελεχών της, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την κινητοποίηση των εργαζομένων. Όταν τα στελέχη αυτά ζήτησαν να μη γίνει ο διαγωνισμός και να μην παρθούν προσφορές ο Δήμαρχος έφτασε στο θλιβερό σημείο να επιτεθεί φραστικά στο Παναγιωτόπουλο Χρήστο μέλος του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων και της διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ αποκαλώντας τον «χρυσαυγίτη» και ότι εξαπατά τους εργαζόμενους συνεχώς.
Ο δήμαρχος Χαρδαλιάς δεν είναι πρώτη φορά που όταν εξαντλούνται τα επιχειρήματά του και αντιλαμβάνεται ότι χάνει το χαλί κάτω από τα πόδια του και δεν πείθει κανέναν, βρίζει, χαρακτηρίζει, συκοφαντεί και απειλεί όποιον τολμήσει να κάνει κριτική στην πολιτική του. Ξυπνάει μέσα του ο παλιός αλλά όχι ξεχασμένος εαυτός του, άλλοτε του τραμπουκισμού και άλλοτε της γκεμπελικής πολιτικής σχολής πες - πες ψέματα κάτι μένει, της εποχής των «Κενταύρων» και των «Ρέιντζερ» της ΟΝΝΕΔ της οποίας υπήρξε στέλεχος. Το Φεβρουάριο του 2011 έστειλε το σωματείο των εργαζομένων στα δικαστήρια γιατί αντιστάθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική του. Πριν μερικές ημέρες δεν έκανε δεχθεί την παραίτηση δημοτικού σύμβουλου της παράταξής του ο οποίος χειροδίκησε σε βάρος στελέχους της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης. Τα γεγονότα αυτά που δεν είναι τα μόνα δείχνουν την πολιτική κουλτούρα που υποκρύπτεται πίσω το προφίλ του δήθεν ανεξάρτητου και υπερκομματικού δημάρχου. Δυστυχώς για αυτόν. Όσο και αν αξιοποιεί τη δύναμη της θεσμικής εξουσίας που έχει ως Δήμαρχος σιγά σιγά απογυμνώνεται η πολιτική του. Όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί πλέον να κρύψει τις ευθύνες που έχει για την πολιτική που ακολούθησε και έχει οδηγήσει το Δήμο στα όρια της χρεοκοπίας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και πολίτες αντιλαμβάνονται ότι εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές με όποιο περιτύλιγα και αν χρησιμοποιεί.
Όσο και αν προσπαθεί να σπιλώσει κοινωνικούς αγωνιστές και προσωπικότητες σαν τα μέλη και στελέχη της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης δε θα το καταφέρει. Όσο και εάν χαρακτηρίζει ως δήθεν «χρυσαυγίτη» τον Παναγιωτόπουλο Χρήστο που όλοι γνωρίζουν, δε θα τα καταφέρει. ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥ.
Είμαστε εδώ με επιχειρήματα και αντλώντας δύναμη από τους συναδέλφους μας να υπερασπιστούμε τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων και το δημόσιο χαρακτήρα του Δήμου και των υπηρεσιών του. Είμαστε εδώ για να στεκόμαστε εμπόδιο στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων τόσο απέναντι στην κεντρική εξουσία όσο και απέναντι στη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο Χαρδαλιά που προσπαθεί να εφαρμόσει.
Με τον αυταρχισμό και τη δύναμη της εξουσίας δε θα μπορέσετε να μας φιμώσετε.

ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
page1image28976
Νοέμβριος 2012
Ανάρτηση από : vironas.gr

Στην συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς απαντά μέσω της ιστοσελίδας vironas.gr 


Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι τελείως διαφορετική!
Ο κος Παναγιωτόπουλος και η παρεούλα του επιχείρησαν με τραμπούκικο τρόπο να ματαιώσουν έναν πρόχειρο διαγωνισμό που γίνεται σε όλους τους δήμους της χώρας και αφορά στην ανάθεση υπηρεσίας σε τεχνικό Σύμβουλο κοστολόγησης των δαπανών μας,εξορθολογισμού του συστήματος προμηθειών για εξασφάλιση της δυνατότητα μεγαλύτερης οικονομίας και περιορισμού της όποιας σπατάλης(διαδικασία που προβλέπεται από τον Καλλικράτη), γιατί όπως έλεγαν όλη την προηγούμενη μέρα (ψευδολογώντας) στους εργαζόμενους η κοστολόγηση μπορεί να φέρει και αξιολόγηση των υπηρεσιών και άρα μπορεί και των υπαλλήλων και άρα μπορεί και απολύσεις!!!!
Και βέβαια δεν επέτρεψα να διακόψουν τον διαγωνισμό που είχε εγκριθεί με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου και παράλληλα με δεδομένο ότι ασκούσαν λεκτική και σχεδόν σωματική βία στους συναδέλφους τους εργαζομένους της επιτροπής διαγωνισμού και απειλούσαν τους εκπροσώπους των εταιρειών που ήθελαν να καταθέσουν πρόταση(ακόμα και γυναίκες), περιφρούρησα και επέβαλα την ολοκλήρωση της διαδικασίας όπως όφειλα.Παράλληλα πράγματι τους αποκάλεσα απολιθώματα με χρυσαυγίτικη λογική που προσπαθούν να δημιουργήσουν φοβικά σύνδρομα και ανασφάλεια στους εργαζομένους και μπορώ να το επαναλάβω πολλές φορές ακόμα!!!Είναι η ίδια παρεούλα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που προσπάθησε πριν λίγους μήνες να διακόψει την ιστορική συνεδρίαση του ΔΣ της πόλης μας για την διατήρηση του Κέντρου Ντάνκαν, υβρίζοντας και απειλώντας τους Δημοτικούς Συμβούλους που συμφωνούσαν  και που με τον πλέον φασιστικό τρόπο ανακοίνωσαν το περίφημο «σας απαγορεύουμε να πάρετε απόφαση»!!!
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι γνωστοί νοσταλγοί ολοκληρωτικών μοντέλων του παρελθόντος που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στην Ιστορία, οτι υπάρχουν διαδικασίες και θεσμοί και την Δημοκρατία δεν θα την βιάζουν με τους τραμπουκισμούς τους και τις ιδεοληψίες τους κάθε λίγο και λιγάκι…Όσο για την κατάπτυστη και πολιτικά αλήτικη αναφορά τους περί δήθεν εμπλοκής μου στους Ρέηντζερς και τους Κενταύρους  απλά να σας θυμίσω οτι το 1981-82 (οπότε και έδρασε η συγκεκριμένη Οργάνωση), ήμουν 13 χρονών!!! Ντροπή και αίσχος…
Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Δήμου μας έχουν εδώ και καιρό αντιληφθεί τι πρεσβεύει η συγκεκριμένη παρεούλα και πόσο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς λόγους την δίκαιη αγανάκτηση και ανασφάλεια που νιώθουν από τις απαράδεκτες πολιτικές των τελευταίων τριών χρόνων που ασκούνται από τις τελευταίες κυβερνήσεις!
Ανάρτηση από : vironas.gr




Ακολουθεί η απάντηση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζόμενων Δήμου Βύρωνα 





Μια οφειλόμενη απάντηση στο δήμαρχο Βύρωνα ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΝΙΚΟ

Με αφορμή την επιστολή του δημάρχου Βύρωνα κ. Χαρδαλιά που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα Βύρωνας gr. θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:
Ο κ. δήμαρχος κατά τη συνήθη πολιτική πρακτική του, επαναλαμβάνει χαρακτηρισμούς που δείχνουν την πολιτική, δημοκρατική του κουλτούρα.
Είναι γνωστό ότι επιτίθεται με ύβρεις ακόμα και με μηνύσεις σε όποιον του ασκεί πολιτική κριτική. Πολύ δε περισσότερο όταν η κριτική γίνεται τεκμηριωμένα και φέρνει τον κ. δήμαρχο σε δύσκολη θέση. Για τους χαρακτηρισμούς περί «χρυσαυγίτη», εργατοπατέρων και άλλων που κατά καιρούς ξεστομίζει δε θα τον ακολουθήσουμε στον ολισθηρό του κατήφορο. Εξάλλου όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό το Δήμο,  σε αυτή την πόλη.
Θα σταθούμε στην ουσία των όσων λέει.
Α) Αναφέρεται στην δήθεν «παρεούλα» του Παναγιωτόπουλου, όταν γνωρίζει πολύ καλά  - όσο και αν προσπάθησε για το αντίθετο – ότι η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση είχε και έχει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα. Είχε την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων από το 1999 έως το Απρίλιο του 2011 με ποσοστά από 52% έως και 68%. Στις εκλογές του 2011 η «παρεούλα» που υποτιμητικά και σκόπιμα αναφέρεται ο δήμαρχος απέσπασε το 43%, 225 ψήφους, και για μία ψήφο ήρθε δεύτερη δύναμη.  Έχει τέσσερα στα εννέα μέλη στο Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων. Στις εκλογές για την ΠΟΕ ΟΤΑ (Απρίλιος 2012) την «παρεούλα» την ψήφισε το 53% των εργαζομένων. Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος  δε θέλει να αναγνωρίζει τη συνδικαλιστική αυτή κίνηση γιατί δεν του είναι αρεστή. Δυστυχώς για αυτόν όπως και στο παρελθόν, θα μας συναντά πάντα εμπόδιο στην αντεργατική, αντιλαϊκή, μνημονιακή πολιτική που επιδιώκει να επιβάλει στο δήμο Βύρωνα. Δεν επιδιώκουμε να είμαστε σε κανένα δήμαρχο, σε καμία εξουσία αρεστοί. Κρινόμαστε για τη συνδικαλιστική μας δράση από τους συναδέλφους μας, που όλα αυτά τα χρόνια  μας τιμούν με την ψήφο τους και τη στήριξή τους.
Αλήθεια τι εννοεί ο δήμαρχος όταν λέει «…ότι συνεργάζεται με τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους τους αλλά θα αντιστέκεται και θα απομονώσει μειοψηφίες έκφρασης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και λογικών που θυμίζουν άλλες εποχές και που προσπαθούν να παραπληροφορήσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους μέσα από ψέματα και ιδεοληπτικές φαντασιώσεις!…» Δηλαδή τα μέλη της («παρεούλας» κατά τον δήμαρχο) Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης στο Δ.Σ. του σωματείου δεν είναι νόμιμα εκλεγμένα; Μήπως θέλει να ψηφίζει ή να ορίζει αυτός τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων;
Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία ο δήμαρχος είναι ασφαλώς διαφορετικός από εμάς. Στη δημοκρατία που οραματίζεται απουσιάζει το δικαίωμα του εργαζόμενου, του δημότη να του ασκεί κριτική. Η αλαζονεία και η καθεστωτική αντίληψη άσκησης της δημοτικής εξουσίας τον οδηγεί να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Όταν η κριτική στην πολιτική του οξύνεται τότε χάνεται το επικοινωνιακό περιτύλιγμα και εκδηλώνεται η πραγματική πολιτική, αντιδημοκρατική του κουλτούρα. Το δήμαρχο, όπως κάθε εξουσία και εργοδοσία, τον ενοχλεί ο ανεξάρτητος μαχητικός συνδικαλισμός. Θέλει ένα συνδικαλισμό που να ασπάζεται και να συναινεί στην πολιτική του. Αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία στα όρια της αποδοχής της πολιτικής του.
Δυστυχώς για αυτόν και το πολιτικό σύστημα που υπηρετεί, ο κόσμος της εργασίας και μεγάλα τμήματα της κοινωνίας τους γυρίζουν την πλάτη, τους θεωρούν υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θέλουν ένα συνδικαλισμό δυναμικό, αποτελεσματικό, ανεξάρτητο από κυβερνήσεις, δημάρχους, εργοδότες, κόμματα. Ικανό να συσπειρώνει τους εργαζόμενους και να στηρίζεται στην ανεξάρτητη, ταξική ενότητα των εργαζομένων. Η εργοδοσία, η εξουσία και το πολιτικό κατεστημένο, οι δήμαρχοι θέλουν ένα συνδικαλισμό όπως το σημερινό, με έντονα τα σημάδια του εκφυλισμού, ελεγχόμενο και ευνουχισμένο. Ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Άλλο δρόμο βαδίζουμε και αυτό μας το αναγνωρίζουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία.
Β) Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές εκείνες που θέλουν το Δήμο ως επιχείρηση. Ενάντια σε αυτούς  που δεν αντιλαμβάνονται το Δήμο και τις υπηρεσίες του ως ένα οργανισμό που έχει δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα και πρέπει να παρέχει κοινωνική πολιτική.
Τη λογική του δήμου επιχείρηση μελετά ο συγκεκριμένος διαγωνισμός που προωθεί η δημοτική αρχή και στην οικονομική επιτροπή ψήφισε μόνο η παράταξη του δημάρχου. Ο διαγωνισμός για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τη διαμόρφωση συστήματος κοστολόγησης στο δήμο Βύρωνα μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κοστολόγηση των δημοσιονομικών προβλημάτων γενικά, στους ΟΤΑ και ειδικότερα στο δήμο Βύρωνα απαιτεί η οικονομική λειτουργία να επικεντρωθεί στη διαχείριση των πόρων του κόστους... Ο ανάδοχος θα αναλάβει περιληπτικά τις παρακάτω εργασίες. Καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου με επικέντρωση στους τομείς που παράγεται κόστος. Διαμόρφωση κοστολογικού μοντέλου και διαδικασίες παρακολούθησης του κόστους… Καταγραφή οργανικών μονάδων και των υπηρεσιών που απορροφούν τις δραστηριότητες και τα αντίστοιχα κόστη…. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν από τον ανάδοχο, αν και είναι απαραίτητο να διαρκέσουν χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών, δεν είναι συνεχώς παρεχόμενες, πραγματοποιούνται εφάπαξ και αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί, στη συνέχεια, η εργασία του υπηρετούντος προσωπικού των οικονομικών υπηρεσιών…..»
Η κοστολόγηση που θέλουν να κάνουν δεν είναι για το καλό ούτε των δημοτών ούτε των εργαζομένων στο δήμο. Ιδιαίτερα στην εποχή των βάρβαρων πολιτικών των μνημονίων, των περικοπών και των απολύσεων που σχεδιάζουν συγκυβέρνηση και τρόικα. Δεν αποκλείεται εάν γίνει να προχωρήσουν σε νέα φορολογία στους δημότες, σε κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, σε πλεονάζον προσωπικό και απολύσεις.
Ο δήμος του Βύρωνα δεν χρειάζεται να δώσει 73.800 ευρώ σε εταιρεία, για να κάνει κοστολόγηση των υπηρεσιών του, όταν δεν έχει ούτε χαρτί για φωτοτυπίες, όταν δεν μπορεί ούτε τον ανελκυστήρα του δημαρχείου να επισκευάσει, όταν δεν μπορεί να διασφαλίσει την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, όταν δεν πληρώνει τους προμηθευτές του δήμου και οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Στο επιχείρημα του δημάρχου ότι δεν υπάρχει στο δήμο το κατάλληλο προσωπικό τον ενημερώνουμε ότι στο δήμο και τα Ν. Πρόσωπα υπηρετούν τέσσερεις εργαζόμενοι με ειδικότητα Π.Ε. οικονομικού.
Γιατί δε δίνει στη δημοσιότητα ο δήμαρχος το περιεχόμενο της τεχνικής περιγραφής; Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και οι δημότες που εν τέλει είναι και αυτοί που θα πληρώσουν τα 73. 800 ευρώ, όπως πληρώνουν τις σπατάλες και τα πρόστιμα π.χ. το πρόστιμο που ήρθε από το ΣΔΟΕ για το Πνευματικό Κέντρο. Να δώσει στη δημοσιότητα την περιγραφή της εργασίας για το διαγωνισμό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια για την ανάθεση σε εταιρεία για το δημόσιο λογιστικό και να συγκρίνουμε αν έχουν το ίδιο περιεχόμενο με την κοστολόγηση; Να δούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος όχι.
Η μνημονιακή πολιτική των οικονομικών περικοπών και η πολιτική του δημάρχου είναι συγκοινωνούντα δοχεία και οδηγούν το δήμο σε χρεοκοπία. Δεν αποκλείεται ο δήμος να ενταχθεί σε πρόγραμμα υποχρεωτικής εξυγίανσης με ολέθριες επιπτώσεις για τους δημότες, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες του δήμου. Ο δήμαρχος κάνει λόγο για εξορθολογισμό και διαφάνεια όταν με την πολιτική του έχει καταχρεώσει το δήμο. Παρακρατά τις ασφαλιστικές εισφορές κάθε μήνα από τους εργαζόμενους και δεν τις καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία. Για να πληρώσει τη μισθοδοσία των εργαζόμενων παρακρατά κάθε μήνα από το μισθό των εργαζομένων τη δόση για τα δάνεια και δεν τα αποδίδει στις τράπεζες (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων). Χρωστά δύο χρόνια τώρα, τα χρήματα των δασκάλων στα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα.
Ο τρόπος λειτουργίας του δήμου δεν μας εκφράζει. Είναι δημιούργημα του σάπιου πολιτικού συστήματος τους. Φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σπατάλης, υπερδανεισμού, ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας που ετοιμάζεται να κάνει με τα δημοτικά αναψυκτήρια στα πάρκα, η απαξίωση στην εργασία, τα ρουσφέτια και οι πελατειακές σχέσεις είναι κυρίως προϊόν της πολιτικής της δημοτικής εξουσίας. Αντιμετωπίζουν το δήμο ως λάφυρο τους και τον χειρίζονται με στόχο και σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας τους. Αυτή την πολιτική εκτρέφει το καθεστώς Χαρδαλιά στο δήμο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Η λύση στα παραπάνω προβλήματα και στο δήμο Βύρωνα είναι ο ανεξάρτητος, μαζικός, ενωτικός, πολύμορφος αγώνας διάρκειας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής Χαρδαλιά.
Γ) Ο δήμαρχος μπορεί να θέλει να ξεχάσει το πολιτικό παρελθόν του. Η κοινωνία γνωρίζει και οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί και αριστεροί πολίτες θυμούνται ότι οι Ρέιντζερ και οι Κένταυροι έδρασαν για λογαριασμό της ΟΝΝΕΔ μέχρι το 1989-1990. Τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ στο Βύρωνα γνωρίζουν πολύ καλά, όπως τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ, της ΚΝΕ και άλλων δημοκρατικών οργανώσεων στο Βύρωνα ποιοι συνόδευαν τα αυτοκίνητα με τα ροπαλάκια, και έκαναν τους τραμπουκισμούς. Ο κ. Χαρδαλιάς είχε ή δεν είχε συμμετοχή σε αυτά ως στέλεχος και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βύρωνα;
Νοέμβριος 2012

Ανάρτηση από : vyroniotes.gr

Παραθέτουμε και άλλες αναφορές για τα γεγονότα:

Ο κ. Χαρδαλιάς σε έξαλλη κατάσταση...


Η έξαλλη συμπεριφορά και η φρασεολογία του κ. Δημάρχου  σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του Δήμου, δεν ξάφνιασε κάποιους από τους συνδημότες μας που βρέθηκαν για υποθέσεις τους στο Δημαρχείο.

Σχολιάζοντας, έλεγαν ότι τους θύμισε  τον Χαρδαλιά της εποχής των Κενταύρων. Τους θύμισε  τον Χαρδαλιά που ήταν επικεφαλής των ομάδων κρούσης της ΟΝΝΕΔ (νεολαίας της ΝΔ). Τους θύμισε τον Χαρδαλιά που με τους τραμπούκους του επιτίθονταν στους ΠΑΣΟΚ ους και τους Αριστερούς τις νύχτες, παραμονές εκλογών και όχι μόνο.

Σήμερα, ο παλιός Κένταυρος κ. Χαρδαλιάς που 
διοικεί  το Δήμο ως "ανεξάρτητος", λόγω ανικανότητας και μικροκομματικών συμφερόντων των υπολοίπων Δημοκρατικών και Αριστερών δημοτικών παρατάξεων, αφού κατάφερε να φέρει τον Δήμο Βύρωνα στην 17η θέση των περισσότερο χρεωμένων Δήμων της χώρας, επιθυμεί με χρήματα των Δημοτών να φέρει τεχνικό σύμβουλο για να κοστολογήσει τις δραστηρίοτητες του Δήμου!!!
Πιθανώς συμπλέοντας με τις πολιτικές του μνημονίου που ναι μεν φραστικά τις καταγγέλλει αλλά στην πράξη τις εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια, σκέφτεται να ξεπουλήσει δημοτικές υπηρεσίες και αρμοδιότητες, ως ασύμφορες, σε μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά κέντρα. Ότι δηλαδή κάνει και η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Την αντίθεσή τους σε αυτή την πολιτική εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του Δήμου στην σημερινή συγκέντρωση τους στο Δημαρχείο. Τον παλιό του εαυτό φανέρωσε ο κ. Δήμαρχος και υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους δημότες παλιές ιστορίες που τα λιβανιστήρια του επιμελώς σκεπάζουν, δημιουργώντας το "ανεξάρτητο" προφίλ του Δημάρχου.

Ανάρτηση από: blogvirona.blogspot.gr

Ένα άρθρο για τους Κένταυρους και τους Rangers (Κένταυροι - Rangers οι ¨χρυσαυγίτες¨ της ΟΝΝΕΔ) ίσως βοηθήσει τους νεότερους να μάθουν και να θυμίσει στους μεγαλύτερους άσχημες καταστάσεις του χθες, μπορείτε να βρήτε στην παρακάτω διεύθυνση: 

http://blogvirona.blogspot.gr/2012/11/rangers.html

Ἐχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν (ή έγιναν και δεν δημοσιεύτηκαν) στο vironas.gr


ΨΕΜΑΤΑ,ΨΕΜΑΤΑ,...,ΨΕΜΑΤΑ
Αγαπητοί συμπολίτες και γονείς αυτού του τόπου , (δε λέω πια κ.δήμαρχε γιατί ο συγκεκριμένος κωφεύει και μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να απευθύνομαι στο πρόσωπό του)
με έκπληξη διάβασα για πολλοστή φορά την επιστολή των Δασκάλων , (πάντα με Δ κεφαλαίο) του Πνευματικού Κέντρου. Μας ενημερώνουν ξανά πως είναι απλήρωτοι από το 2010 ! Σαν χθες θυμάμαι την κ.Πηνελόπη Δάφνη να υπόσχεται σε όλους εμάς τους «αδαείς» γονείς ότι οι Δάσκαλοι των παιδιών μας θα πληρωνόντουσαν όπως και δήποτε έως το Μάιο που μας πέρασε. Ψέματα , ψέματα , …,ψέματα ! Πόσα πια !
Αντ’ αυτού είδαμε όλοι με απορία τα φετινά δίδακτρα , όσων προγραμμάτων γίνονται βέβαια , να αυξάνονται κατά 50% , ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι. Συνάμα κατέβαλαν και ΦΠΑ στο ελληνικό κράτος για λεφτά που δεν πήραν ποτέ ! Ωραία τακτική ! Έτσι απασχολούμε και εμείς εργαζόμενους-δούλους να κοπιάζουν για την αφεντιά μας ! Γινόμαστε κι εμείς «εργοδότες» που νοιάζονται μόνο για την εικόνα και την βιτρίνα τους χωρίς να λογαριάζουν την προσωπικότητα τον κόπο και τη ζωή των συνανθρώπων τους.
Και επειδή αποκαλεί κιόλας ο κ.δήμαρχος «χρυσαυγίτες» όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους , αναρωτιέμαι αυτή η συμπεριφορά του άραγε δεν είναι «χρυσαυγίτικη» ; Τι είναι τότε ; Δημοκρατική , νόμιμη και πολιτισμένη ; Ωιμέ !!! Θα τρίζουν τα κόκαλα του Περικλή και της Δημοκρατίας ! Τι να πω ! Ίσως στις μέρες μας να έχουμε ξεχάσει κάποιοι τι είναι αξιοπρεπές , καλό και αγαθό. Λέω… ίσως !
Τσιόγκα Αγγελική



  • Georgios Xristou · ΑΒΣΠ
    Αγαπητέ Δήμαρχε μας, το 1982 ήμουν 20 χρονών και θυμάμαι πολύ καλά τους "Κένταυρους" στα πανεπιστήμια αλλά και στις συνοικίες μας!!!! Θέλω να θυμίσω σε όλους μας ότι οι "Κένταυροι" διαλύθηκαν, λένε, το 1990 μετά την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του καθηγητή Τεμπονέρα.

    • Kosmas Tsiakalos
      Τελικά ο δήμαρχος διακατέχεται από πανικό. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κανείς τα διάφορα απίστευτα που επικαλείται στην αντιπαράθεση του με τους εργαζόμενους στο δήμο μας. Και εξηγούμαι.



      Αναφέρεται ο δήμαρχος σε κάποια αντιπαράθεση που ο ίδιος με γενικό τρόπο προσδιορίζει χωρίς να γνωρίζουν οι αναγνώστες την ουσία της αντιπαράθεσης αφού σκοπίμως-κατά τη γνώμη μου- ο ίδιος αλλά και ο διαχειριστής του site δεν δημοσιεύουν αυτούσια την προκύρηξη του διαγωνισμού έτσι ώστε ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.



      Καταγγέλει ο δήμαρχος μια παρεούλα και τον κ.Παναγιωτόπουλο ότι τόλμησαν να αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια του δημάρχου και τις αγαθές προθέσεις του. Ξεχνάει όμως ο δήμαρχος ότι η «παρεούλα» όπως τους αποκαλεί έχει θεσμικό ρόλο στη πόλη ,επί σειρά ετών ήταν η πλειοψηφούσα παράταξη στο σωματείο εργαζομένων του δήμ...Δείτε περισσότερα
    • Kosmas Tsiakalos
      Τελικά ο δήμαρχος διακατέχεται από πανικό. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κανείς τα διάφορα απίστευτα που επικαλείται στην αντιπαράθεση του με τους εργαζόμενους στο δήμο μας. Και εξηγούμαι.



      Αναφέρεται ο δήμαρχος σε κάποια αντιπαράθεση που ο ίδιος με γενικό τρόπο προσδιορίζει χωρίς να γνωρίζουν οι αναγνώστες την ουσία της αντιπαράθεσης αφού σκοπίμως-κατά τη γνώμη μου- ο ίδιος αλλά και ο διαχειριστής του site δεν δημοσιεύουν αυτούσια την προκύρηξη του διαγωνισμού έτσι ώστε ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.



      Καταγγέλει ο δήμαρχος μια παρεούλα και τον κ.Παναγιωτόπουλο ότι τόλμησαν να αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια του δημάρχου και τις αγαθές προθέσεις του. Ξεχνάει όμως ο δήμαρχος ότι η «παρεούλα» όπως τους αποκαλεί έχει θεσμικό ρόλο στη πόλη ,επί σειρά ετών ήταν η πλειοψηφούσα παράταξη στο σωματείο εργαζομένων του δήμ...Δείτε περισσότερα

      • Kostas Stefanakis ·  ·  Κορυφαίος σχολιαστής · Chalkída, Greece
        73800 ευρω θελει 1 ανθρωπος για να κοστολογησει της υπηρεσιες του δημου;ποσο μερακαματο παιρνει ο τυπος αυτος;δηλωση στην εφορια κανει;δεν ξερω κανεναν που να ζηταει κοστολογηση 73800 ευρω για να δει απλα πως δουλευει ο δημος και τη κοστιζει;εγω θα την εκανα αυτην την δουλεια με τα λιγοτερα χρηματα που γινοταν και δωρεαν ακομα,βρισκεις 1 οικονομολογο του δινεις για 1 μηνα το μισθο του αντιδημαρχου και σου μενουν τα υπολοιπα για να πληρωθουν ιοι εργαζομενοι που τους χρωστανε λεφτα ο δημος,ειναι τοσο απλο.

        • Nikos Hardalias B ·  · Mayor στην εταιρεία Municipality of Byron · 745 εγγεγραμμένοι
          Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι τελείως διαφορετική! Ο κος Παναγιωτόπουλος και η παρεούλα του επιχείρησαν με τραμπούκικο τρόπο να ματαιώσουν έναν πρόχειρο διγωνισμό που γινεται σε όλους τους δημους της χώρας και αφορά στην ανάθεση υπηρεσίας σε τεχνικό Σύμβουλο κοστολόγησης των δαπανων μας,εξορθολογισμού του συστήματος προμηθειών για εξασφάλιση της δυνατότητα μεγαλύτερης οικονομίας και περιορισμού της όποιας σπατάλης(διαδικασία που προβλέπεται από τον Καλλικράτη),γιατι όπως έλεγαν όλη την προηγούμενη μέρα(ψευδολογόντας) στους εργαζόμενους η κοστολογηση μπορεί να φέρει και αξιολόγηση των υπηρεσιων και άρα μπορεί και των υπαλλήλων και άρα μπορεί και απολύσεις!!!! Και βεβαια δεν επέτρεψα να διακόψουν τον διαγωνισμό που ειχε εγκριθει με απόφαση της οικονομικης επιτροπής του Δήμου και παράλληλα με δεδομένο ότι ασκούσαν λεκτική και σχε...Δείτε περισσότερα

          • Γιάννης Ευαγγελίδης · Απόφοιτος ανωτέρας δραματικής σχολής
            Δεν παίρνω θέση στην διένεξη, όχι μόνο γιατί το αντικείμενο είναι έξω απ’ τα χωράφια μου, αλλά και γιατί ο κύριος Παναγιωτόπουλος με την θηριώδη αντοχή του δεν έχει ανάγκη συνδρομής. Θα πω μόνο ένα λόγο για την διαφάνεια, που ευκαιρίας δοθείσης την επικαλείται ο κύριος Δήμαρχος, μετ’ επιτάσεως! Κατ’ αρχήν η διαφάνεια τελείται δια των πράξεων δεν εκτελείται δια των λόγων! Και η Μαρίτσα με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια! Και επιπροσθέτως, η διαφάνεια, είναι ένα νόμισμα που έχει και την πίσω πλευρά του με τη λέξη αδιαφάνεια! Όταν πετάει ο κύριος Δήμαρχος αυτό το νόμισμα στο τραπέζι να προσέχει γιατί μπορεί να του κάτσει και ανάποδα.
            Όμως μπαίνω στην μέση της διαμάχης για να σας υπενθυμίσω, αγαπητοί νέοι του Virona.gr, ότι και εμείς εργαζόμενοι του Βύρωνα είμαστε! Δεν μετακομίσαμε!
            Όμως την δική μας την «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» δεν την δημοσιεύσατε! Εν αντιθέσει με πολλούς άλλους διαδικτυακούς τόπους! Αν και την έστειλα πριν απ’ όλους σε εσάς!!! Γιατί άραγε;
            Εμάς δεν θα μας παίζεται από δω και πέρα;

            • Βύρωνας.gr
              Κύριε Ευαγγελίδη η επιστολή διαμαρτυρίας που μας στείλατε έχει δημοσιευθεί και μπορείτε να την δείτε εδώ:
              http://vironas.gr/press/?p=12852

            • Γιάννης Ευαγγελίδης · Απόφοιτος ανωτέρας δραματικής σχολής
              Κατ’ αρχήν κόβω το «αγαπητοί νέοι» του Virona. gr και θα σας αποκαλώ απλά, αγαπητέ Virona. gr. Όχι μόνο γιατί μπορεί να ακούγεται κάπως πατερναλιστικό και δεν θα το ήθελα όσο γιατί, όσο προχωράει η γνωριμία βλέπω ότι έχετε την ωριμότητα και το μεστό μυαλό του Οδυσσέα και την στρατηγική ευελιξία του Αλέξανδρου. Του Μέγα. Κι αυτό νομίζω πρέπει να σας τιμά σαν Έλληνες.
              Αγαπητέ Virona. gr εσύ είσαι ο οικοδεσπότης, στο είπα σε άλλη επικοινωνία μας, και είναι δικαίωμα σου να βάζεις τους επισκέπτες και από την πόρτα τις κουζίνας άμα δεν θέλεις να τους δούνε αυτοί που έχεις στο σαλόνι σου. Όμως δεν πρόκειται για αυτό. Εγώ άλλο σε ρώτησα και άλλο μου απαντάς. Εγώ σε ρώτησα - παραπονέθηκα είναι το σωστό - γιατί δεν δημοσίευσες την Επιστολή Διαμαρτυρίας που σου έστειλα και εσύ με στέλνεις μέσα από λαβύρινθο να δω τι ανα-δημοσίευσες στις 3/10 ξεπατικοτούρα από το stacivyrona.gr. Εγώ σου απέστειλα την επιστολή στις 1/10. Δύο μέρες πριν απ’ όλους!!! Τι πήγες και τη γύρεψες αλλού, κατόπιν εορτής, αφού την είχες μες τα χέρια σου; Αυτό ρωτάω καλόπιστα! Και δεν είσαι υποχρεωμένος να μου δόσεις λόγο! 

            • Alexander Feidas · Marketing Director στην εταιρεία Sigma Security S.A.
              Αγαπητέ κ. Ευαγγελίδη την επιστολή πράγματι μας την στείλατε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 στις 10:41 το βράδυ. Εμείς την είδαμε την επόμενη ημέρα το πρωί αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορέσαμε να την δημοσιεύσουμε την ίδια ημέρα.

              Το Σάββατο είδαμε οτι είχε δημοσιευθεί από την ιστοσελίδα της Στάση Βύρωνα και αποφασίσαμε να την αναδημοσιεύσουμε επειδή και το εισαγωγικό κείμενο ήταν έτοιμο και μας κάλυπτε. Φυσικά αναφέραμε την πηγή όπως κάνουμε με όλα τα άρθρα τα οποία αναδημοσιεύουμε.

              Νομίζω ότι ο σκοπός είναι να διαβάσουν οι αναγνώστες τα όσα αναφέρετε στην επιστολή και όχι να ελέγξουν αν το εισαγωγικό κείμενο έχει γραφεί από εμάς ή από κάποιον άλλο. Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.

              Επίσης δεν κατανοώ τον λόγο που αναφέρεστε σε "λαβύρινθο". Η επιστολή βρίσκετε στην αρχική σελίδα όπως όλα τα υπόλοιπα άρθρα. 

          • Iosif Kanakaris ·  ·  Κορυφαίος σχολιαστής
            Η κοστολόγηση δεν μπορούσε να γίνει από οικονομολόγους εργαζόμενους στο Δήμο; Ώστε να γλυτώσει και την σχετική δαπάνη;

            • Nikos Hardalias B ·  · Mayor στην εταιρεία Municipality of Byron · 745 εγγεγραμμένοι
              Ο Δήμος μας δεν έχει κανέναν ΠΕ Οικονομικών μετά της συνταξιοδότηση τριών υπαλλήλων με την αντίστοιχη ειδικότητα τους τελευταίους 18 μήνες και οι προσλήψεις έχουν παγώσει για τους γνωστούς λόγους που αφορούν στο μεσοπρόθεσμο!Έχουμς ζητήσει και αναμένουμε μέσω μεταταξεων έναν Οικονομολόγο μέσα στο επόμενο διάστημα! Αλλά ακόμα και αν υπήρχαν, η διαδικασία κοστολόγησης και δημιουργίας μοντέλων στατιστικής παρακολούθησης των εκατοντάδων κωδικών δαπανών και προμηθειώνσε καθημερινή βάση είναι διαδικασία που θέλει εξειδικευμένο προσωπικό! Παραταύτα μέσα στην μελέτη προβλέπεται και η παράλληλη εκπάιδευση του προσωπικού μας έτσι ωστε να μπορέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αφομοιώσει τα νέα πρότυπα και πρέπει να σημειωθεί ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των Οικονομικών υπηρεσιών ζήτησαν επιτακτικά να προχωρήσουμε στην συγκεκριμένη ανάθεση!

            • Nikos Hardalias B ·  · Mayor στην εταιρεία Municipality of Byron · 745 εγγεγραμμένοι
              Και κάτι τελευταίο για να μην σπεκουλάρουν διάφοροι...ο διαγωνισμός απευθύνεται σε εταιρειες και όχι σε φυσικά πρόσωπα, από τις οποιες ζητάμε όχι άπαξ αλλά σε καθημερινή βάση διαδικασίες παρακολούθησης, κοστολόγηγησης στατιστικής εκτίμησης και αναφοράς, δημιουργίας και τήρησης βάσης δεδομένων καθώς και εκπάιδευσης προσωπικού...δεν αφορά σε έναν άνθρωπο αλλά σε ομάδα ανθρώπων που πρέπει να δουλέψουν καθημερινά και σε 18μηνη βάση. Ο προυπολογισμός είναι 60.000 + ΦΠΑ και αναμενεται τα οφέλη να είναι πολλάπλά για τα οικονομικά του Δήμου από την παρακολουθηση και των περιορισμό του κόστους των δαπανών και πρέπει να σημειωθεί ότι το ύψος της δαπάνης είναι το ίδιο για όλους τους ΟΤΑ που προχωρούν στην εν λόγω διαδικασία...τελικά φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται την διαφάνεια και τον εξορθολογισμό των δαπανών μας προς όφελος των δημοτών... Ευχαριστώ για την εύλογη απορία σας και την φιλοξενία...καλό ΣΚ

            • Iosif Kanakaris ·  ·  Κορυφαίος σχολιαστής
              Δεν έχω περισσότερες πληροφορίες, ώστε να πάρω θέση, απλά κάνω ερωτήσεις όπως αναδύονται συγκεντρώνοντας αυτές τις πληροφορίες.
              Αφού λοιπόν, όπως λέτε είναι μια διαδικασία που προβλέπεται για όλους τους Δήμους και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν δα και τεράστιες διαφορές μεταξύ των Δήμων, ώστε κάθε ένας να χρειάζεται εκ νέου μελέτες με εντελώς διαφορετικά δεδομένα, δεν θα μπορούσε να γίνει ένας συντονισμός, ώστε η γνώση που θα αποκτάται για έναν Δήμο, να εφαρμόζεται και για τους υπόλοιπους, ώστε το ΣΥΝΟΛΙΚΟ κόστος να είναι μικρότερο;
              Δεν έχει νόημα, κάθε Δήμος να αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερη περίπτωση, εντελώς ξεχωριστή από τις άλλες, ώστε για κάθε Δήμο να γίνεται διαφορετική μελέτη.
              Θα μπορούσε λοιπόν να προκυρηχθεί πανελλήνιος διαγωνισμός, από την ΚΕΔΚΕ για παράδειγμα, και εφόσον θέλουμε να είναι περισσότερες από μία εταιρείες (και θεμιτό και επιθυμητό), αυτές να συμφωνήσουν σε μια κοινή μεθοδολογία και να βγάλουν τα πορίσματά τους που μπορούν (και θα έπρεπε) να χρησιμεύσουν ως οδικός χάρτης για τον περιορισμό των δαπανών (ή μάλλον της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης, γιατί οι κοινωνικές δαπάνες θα έπρεπε να αυξάνονται παρά να μειώνονται) όλων των Δήμων, με επιμέρους εξειδικεύσεις στις ιδιαιτερότητες.
              Έτσι και πιο φτηνό θα ήταν το όλο έργο και η διαφάνεια δεν θα μπορούσε να αμφισβητηθεί, εφόσον οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν σε κεντρικό επίπεδο.

          Δεν υπάρχουν σχόλια:

          Δημοσίευση σχολίου