Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου για το Διήμερο Φεστιβαλ Αλληλεγγύης στη Λαμπηδόνα (άλσος Αγ. Τριάδας, Βύρωνας)



Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου, κατοίκων του Βύρωνα και μη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκέμβρη το διήμερο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης στη Λαμπηδόνα που συνδιοργανώθηκε από την εφημερίδα Διαδρομές, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα, το Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, τους Πολίτες του Βύρωνα και τον ιστότοπο www.vyroniotes.gr.
Πολλές εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν συνεισφέροντας με τρόφιμα μακράς διάρκείας ή/και προαιρετική οικονομική ενίσχυση και τις δύο ημέρες. Η συμμετοχή, η αλληλέγγυα συνεισφορά και η αλληλοβοήθεια ταίριαξαν απόλυτα με την ψυχαγωγία και την ζεστή εορταστική διάθεση, πολύ δε περισσότερο που όλα αυτά συνέβησαν σε ένα χώρο που αναδεικνύεται ως κύτταρο αλληλεγγύης για τη γειτονιά και ευρύτερα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας όλους τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Tην πρώτη ημέρα, τον Στάθη Δρογώση, τους Magic de Spell, τους Μόνο Γυμνό, τους Stigma 90 και τους Shutters που μας χάρισαν μια εξαιρετική ροκ βραδιά και τη δεύτερη ημέρα τους Rebell-ους και τον Βαγγέλη Κορακάκη με την εξαιρετική ορχήστρα του που οργάνωσαν μια υπέροχη λαϊκή βραδιά. Τέλος, το 3μελές συγκρότημα των παιδιών που, στη συνέχεια, έπαιξαν εκτός προγράμματος  κρητική μουσική.

Όπως είχε προαναγγελθεί, δημοσιοποιούμε το πρακτικό-οικονομικό σκέλος του Φεστιβάλ. Συνολικά, από την κατανάλωση ποτών και τροφίμων και την οικονομική ενίσχυση τα έσοδα ήταν 1631 ευρώ. Τα έξοδα για την κάβα, την ηχητική εγκατάσταση, τα σουβλάκια και τις αφίσες ήταν 1054 ευρώ. Έτσι, τα εναπομείναντα 577 ευρώ μοιράστηκαν ισόποσα στις τέσσερις συλλογικότητες που θα τα διαθέσουν ως εξής: οι Διαδρομές και το Δίκτυο Αλληλεγγύης για την αγορά τροφίμων που θα διανεμηθούν σε οικογένειες που ήδη συνδράμονται από το Δίκτυο, οι Πολίτες του Βύρωνα επίσης για την αγορά τροφίμων που θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και το Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο σε δομές και συλλογικότητες αλληλεγγύης.
Ως προς τα τρόφιμα, συγκεντρώθηκαν περί τα 800 τεμάχια (ζυμαρικά, γάλα, αλεύρι κλπ) τα οποία θα διατεθούν ως εξής: οι Διαδρομές, το Κοινωνικό -Πολιτιστικό Κέντρο και το Δίκτυο Αλληλεγγύης θα τα διανείμουν στις οικογένειες που ήδη συνδράμονται από το Δίκτυο και οι Πολίτες του Βύρωνα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Τέλος, μπορείτε να δείτε μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες από το διήμερο εδώ 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΡΩΝΑ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου