Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ξεκίνησαν στην Ισπανία οι επιθέσεις σε σούπερ-μαρκετ για απαλλοτρίωση τροφίμων!


Χθες στην Merida (Estremadura) κατέλαβαν το σούπερ-μάρκετ Carrefour πενήντα περίπου πολίτες, οι οποίοι πήραν χωρίς να πληρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Η «επίθεση», σύμφωνα με την κυβέρνηση, είχε προετοιμαστεί από καταναλωτικές οργανώσεις, σωματεία ανέργων και συμμετείχε ο Victor Casco, περιφερειακός βουλευτής της Izquierda Unida.

Στα επίπεδα του 1979 η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων


Ραγδαία υποχώρηση έχει σημειώσει η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, έχοντας διαμορφωθεί πλέον στα επίπεδα του 1978-79, σύμφωνα με τη νέα μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων σε συνδυασμό με την αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας οδήγησαν στην συρρίκνωση των εισοδημάτων και την υποχώρηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.
Η μελέτη του ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Σύμφωνα με τα «Νέα» μερικά από τα ευρήματα της έκθεσης είναι τα εξής:
-Την περίοδο 2010-2012 το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε κατά 8% και η ανεργία αυξήθηκε σε 24% εφέτος από 17,7% το 2011.
-Οι μέσες αποδοχές το 2011 ήταν 25.470 ευρώ, ενώ με τις νέες περικοπές θα πλησιάσουν, το 2013, τα 15.000 με 17.000 ευρώ, στα επίπεδα δηλαδή χωρών όπως η Εσθονία, η Τσεχία και η Κροατία.