Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ & ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ


το λιμάνι της αγωνίας
Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο
                                              
                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                 Πειραιάς, 8.4.2013
    
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 κατηγόρησε «Το Λιμάνι της Αγωνίας» για παραεμπόριο και για παρακμιακή και κατάπτυστη συμπεριφορά.
                                                           Ο λόγος;
Η διοργάνωση από τη δημοτική μας κίνηση, μία και μόνο φορά το μήνα - κάθε πρώτη Κυριακή - διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, κατόπιν παραγγελιών συμπολιτών μας, από  παραγωγούς εφοδιασμένους με νόμιμη άδεια για τη διάθεση των προϊόντων τους.
Είναι γνωστό ότι παρόμοιες δράσεις γίνονται σε πολλούς Δήμους του λεκανοπεδίου αλλά και  όλης της χώρας, χωρίς βέβαια προβλήματα από τους Δημάρχους. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, οι ίδιοι οι Δήμοι διοργανώνουν και διαφημίζουν τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, όπως οι πειραιώτικοι Δήμοι  Κερατσινίου - Δραπετσώνας,  Νίκαιας - Ρέντη και Κορυδαλλού.
Η εναντίωση του κ. Δημάρχου - αν και ο ίδιος έχει ήδη αποδεχτεί και χορηγήσει άδεια για τρεις (ήδη διενεργηθείσες) διανομές -  δεν έχει καμιά νομική βάση, αλλά  μόνο προσωπικά και πολιτικά κίνητρα. Ταυτίζεται, δυστυχώς, ο Δήμαρχος της πόλης μας - η οποία μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχεια - με τις κυβερνητικές επιλογές, που αντί να μειώνουν, αυξάνουν τις τιμές, ενώ την ίδια στιγμή συρρικνώνουν μισθούς και συντάξεις και δημιουργούν στρατιές ανέργων και κατεστραμμένων ελεύθερων επαγγελματιών. Ταυτίζεται ακόμη  με τα συμφέροντα των μεσαζόντων και των καρτέλ, που τρέμουν τη διάθεση προϊόντων χωρίς οι ίδιοι να επωφελούνται του «καπέλου».
Ο κ. Β. Μιχαλολιάκος είναι ο Δήμαρχος που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέρονται των εμπόρων του Πειραιά, αλλά παράλληλα επιτρέπει την καταστροφή του διατηρητέου ΣΠΥΡΑΚΗ στην Αγία Τριάδα για να μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο (mall) από τον ιδιοκτήτη του κ.Χαραγκιώνη και επιδιώκει τη λειτουργία και άλλου εμπορικού  κέντρου στον Πύργο –  μέσα στην καρδιά της παραδοσιακής αγοράς του Πειραιά, την οποία τα δύο αυτά εμπορικά κέντρα  θα αφανίσουν.
Το Λιμάνι της Αγωνίας ποτέ δεν πτοήθηκε από τις απειλές των οργανωμένων συμφερόντων, κάτι  που  ίσως ο κ Δήμαρχος να μην το γνωρίζει, αφού η ενασχόλησή του με τα της πόλης ξεκίνησε μόλις το 2011.
Εμείς θα συνεχίσουμε όλες τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανακούφιση  των καταναλωτών-δημοτών αυτής της πόλης από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και των τοπικών της φερέφωνων.
Όμως, ανεξάρτητα με τη δική μας στάση, ο κ. Δήμαρχος πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του να απαγορεύσει αυτή την πρωτοβουλία στην πόλη μας, απόφαση που θα τον εκθέσει στον χειμαζόμενο πειραϊκό λαό ως Δήμαρχο των μεσαζόντων και των καρτέλ.       
                                  
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ"

Πηγή : http://tolimanitisagonias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου