Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ


Παρόν ήταν το βράδυ της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου σε ταβέρνα της Κηφισιάς ο δήθεν ανεξάρτητος  δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς  στο γεύμα που οργάνωσε ο υπουργός εσωτερικών Μιχελάκης παρουσία του μνημονικού πρωθυπουργού κ. Σαμαρά. 

Δε θα μπορούσε να απουσιάζει από μια  συνάντηση, του  πρωθυπουργού με τους δεξιούς δημάρχους ο κ. Χαρδαλιάς.   Ένας κατεξοχήν νεοφιλελεύθερος δήμαρχος, που πάντα πρόθημα κινείται στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στο Δήμο.
Μπορεί όμως να απουσιάζει από το Δημαρχείο, να αποφεύγει την επικοινωνία και την συνομιλία με τους πολίτες, να του δημιουργεί δυσφορία η επαφή με τον κόσμο, διότι τα προβλήματα των δημοτών είναι πολλά και η δημοτική αρχή δεν έχει απαντήσεις και κυρίως λύσεις. Εξάλλου, σε ότι ζητήσουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η Τρόικα ουσιαστικά ο Δήμαρχος Βύρωνα είναι αρωγός. Συγχωνεύτηκαν σχολεία, 150 παιδιά έμειναν έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τα πάρκα, οι πλατείες και οι παιδικές χαρές έχουν εγκαταληφθεί, υποβαθμίστηκε το κέντρο υγείας, οι δημοτικές υπηρεσίες υπολειτουργούν, εργαζόμενοι στο δήμο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, η δημοτική συγκοινωνία ψυχορραγεί, η ποιότητα ζωής στην πόλη υποβαθμίζεται. Καταστήματα κλείνουν στη πόλη, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται εξ αιτίας της αντεργατικής πολιτικής. Η  δημοτική αρχή το μόνο που είναι ικανή να κάνει είναι να  παραχωρεί δημοτικούς, δημοσίους χώρους για να εξαπλώνονται  τα τραπεζοκαθίσματα σε επιχειρήσεις κολλητών και ημετέρων, εμποδίζοντας την κίνηση των πεζών.  Ο Δήμαρχος κ.  Χαρδαλιάς αγαπημένο παιδί των κυβερνήσεων και όχι μόνο, πριν δυο μήνες ξενάγησε τους μνημονιακούς υπουργούς Μιχελάκη και Χατζηδάκη

στο χώρο του υπό κατασκευή κολυμβητηρίου, μια κίνηση επίδειξης και προβολής ενός έργου που επανειλημμένα γίνονται αναμορφώσεις του προϋπολογισμού του, προκειμένου να εγκαινιασθεί λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές. Γυρνά στα κανάλια και προσπαθεί να στηρίξει το φίλο του από τα παλιά υπουργό της συγκυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, για να προωθήσει  τη βάρβαρη πολιτική των απολύσεων στους ΟΤΑ και στο δημόσιο.


Οι παλιές αγάπες  και οι κοινοί αγώνες του δημάρχου με τους παραπάνω υπουργούς  από την εποχή της ΟΝΝΕΔ για την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού δεν ξεχνιούνται. Σήμερα χέρι χέρι συμβάλουν ο καθένας από το πόστο του στην κατεδάφιση του δημόσιου, κοινωνικού χαρακτήρα των δημοτικών και δημοσίων υπηρεσιών, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις απολύσεις εργαζομένων, στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους που είναι βασικό στοιχείο της ιδεολογίας τους.
Σε αυτή την κοινή τους πολιτική ο ένας στηρίζει τον άλλον και όλοι μαζί και ο καθένας από τη θέση του υπηρετούν τις εντολές της τρόικας επιβάλλοντας καταστροφικές πολιτικές για το λαό και τη χώρα.
Φανταστείτε  να μην έλεγε ότι είναι ανεξάρτητος ο δήμαρχος Χαρδαλιάς τι άλλο θα βλέπαμε στη προσπάθειά του να συμβάλλει για την επιβολή της βάρβαρης πολιτικής αλλά και για να έχει τη στήριξη της εξουσίας στην μνημονική πολιτική που επιβάλλει στην πόλη.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ   Σεπτέμβριος 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου