Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 63.423 ΕΥΡΩ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ για παραβίαση εκλογικών δαπανών.



Πρόστιμα που ανέρχονται σε 800.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων σε 87 παρατάξεις των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Αττικής το 2010.

 Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν λανθασμένα προεκλογικά, οικονομικά στοιχεία που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα .
Τα πιο ηχηρά ονόματα που επιβλήθηκαν πρόστιμα είναι του  νυν υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη, του  γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Αττικης κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου για παραλείψεις ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω. Του επικεφαλής της παράταξης "Άρμα Πολιτών" Γιάννη Δημαρά, ο οποίος μάλιστα παράλληλα με το πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ εκπίπτει του αξιώματος του Περιφερειακού Συμβούλου, εξαιτίας παράβασης της διαδικασίας εκλογικών δαπανών. Με ανακοίνωση του το Άρμα Πολιτών κάνει λόγο για πολιτική δίωξη. 
Μεταξύ των δημάρχων που επιβλήθηκαν πρόστιμα είναι ο   δήμαρχος Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά που του επιβλήθηκε το ποσό των (63.423 ευρώ) και ακολουθούν:
ο υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Άγγελος Αποστολάτος (63.808 ευρώ), ευρώ), ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος (50.000 ευρώ), ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνος Κουβόπουλος (40.807 ευρώ), ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος (26.468 ευρώ) και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς (21.735 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου