Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μια ακόμη συνάντηση για διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Σάββατο του Λαζάρου, 12 Απριλίου 2014.


Η πρωτοβουλία μας Πολίτες του Βύρωνα προετοιμάζεται για να οργανωθεί μια ακόμη  συνάντηση, το Σάββατο του Λαζάρου, 12 Απριλίου 2014,  για διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην πόλη μας.  Πρόκειται για την 12η συνάντηση που δεν θα μπορούσε να συνεχίζεται εάν δεν έβρισκε ανταπόκριση και στήριξη από τους συμπολίτες μας. Μια ομάδα πολιτών με θέληση και διάθεση για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη ξεκίνησε πριν δυο χρόνια αυτή την προσπάθεια που συνεχίζεται και σήμερα . Στόχος αυτής της προσπάθειας να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι, να αντιμετωπίσουμε την κρίση με αξιοπρέπεια στον τομέα της διατροφής και να βάλουμε ένα λιθαράκι ενάντια στην αισχροκέρδεια των καρτέλ και των μεσαζόντων. Να βάλουμε τις βάσεις για μια αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία από την  παραγωγή έως  την διάθεση των αγροτικών προϊόντων.
Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό, το προσπαθούμε και συνεχίζουμε κόντρα σε συμφέροντα, νοοτροπίες, προκαταλήψεις.

Η διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες δεν είναι μια ακόμη λαϊκή αγορά. Χρειαζόμαστε την ευσυνείδητη στήριξη των πολιτών που δεν θέλουν μόνο να αγοράσουν φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, αλλά συμμερίζονται τους προβληματισμούς και τις επιδιώξεις αυτών των κινημάτων. Χρειάζεται να γίνονται προαναγγελίες μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης γιατί έτσι γνωρίζουν οι παραγωγοί την ποσότητα των προϊόντων που θα φέρουν, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματευόμαστε την τιμή του προϊόντος  κλπ. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε πολλά από αυτά τα προϊόντα γίνεται χημικός έλεγχος για την ποιότητα τους. Θέλουμε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο να ελέγχουμε τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα που χρησιμοποιούν, τις συνθήκες και τους όρους κάτω από τις οποίες εργάζονται και αμείβονται οι εργάτες γης κλπ.   
Μέχρι σήμερα έγιναν με την στήριξη των πολιτών πολλά συνεχίζουμε με συνέπεια, αλληλεγγύη να πετύχουμε περισσότερα.

Είναι στο χέρι όλων μας……..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου