Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Έρευνα για τα Εναλλακτικά Δίκτυα Τροφής στην Ελλάδα από Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης

Την Κυριακή 4 Μαΐου, επισκέφτηκε την πόλη μας η Πορτογαλίδα Rita Calvaiio, ερευνήτρια σε Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και συναντήθηκε με τους Πολίτες του Βύρωνα.
Αφορμή για την επίσκεψη στην πόλη μας και για τη συνάντηση με τους Πολίτες του Βύρωνα, αποτέλεσε η έρευνα με θέμα: «Εναλλακτικά δίκτυα τροφής και  τα κινήματα στην Ελλάδα». Στη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση για τις δράσεις που αναπτύσσουν οι Πολίτες του Βύρωνα  και ιδιαίτερα για τη διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην πόλη μας.
Ενημερώσαμε την Πορτογαλίδα φίλη μας, με τη βοήθεια της Αγγελικής που συμμετείχε στη συζήτηση και έκανε τη μετάφραση, για τις επιπτώσεις της κρίσης και τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης, των μνημονίων του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους συμπολίτες μας. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα κινήματα που υπάρχουν στην πόλη, στο ρόλο του Δήμου στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, καθώς και στο μέλλον των κινημάτων που σχετίζονται με τη διατροφή.
Οι συνομιλήτριές μας, μας διαβεβαίωσαν ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα  δοθεί στους Πολίτες του Βύρωνα για να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτή.  

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου