Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Μαζική πορεία στους δρόμους της  πόλης  ενάντια στις συγχώνευσης των σχολείων.

Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 1329-26/5/2014η συγκυβέρνηση Ν.Δ/ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να επιβάλει  την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες σχολεία – Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ είναι και 6 δημοτικά σχολεία στην πόλη μας, τα όποια συγχωνεύονται και  γίνονται τρία.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα δημοτικά σχολεία,  1ο και 2ο . Το 3ο και το 13ο  .
Το 9ο και το 16ο.

Την Δευτέρα 2 Ιουνίου στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης στην οποία συμμετείχαν πάρα πολύ γονείς, δάσκαλοι και μαθητές.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου σε ανακοίνωση του μεταξύ άλλων αναφέρει <<ότι με την συγχώνευση των σχολείων χτυπιούνται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ενώ οι γονείς θα βιώσουν τα αποτελέσματα των αντίστοιχων αλλαγών και περικοπών. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων να κάνουν δική τους υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών τους. Οι συγχωνεύσεις πρέπει να ακυρωθούν τονίζεται στην ανακοίνωση και ζητάνε να γίνει έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα με θέμα τις προωθούμενες συνχωνεύσεις με αρνητική εισήγηση και απόφαση>>.  

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου