Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου 15ης Συνάντησης Προϊόντων χωρίς Μεσάζοντες



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συνάντηση (15η ) διανομής προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν, να προπαραγγείλουν προϊόντα καλής ποιότητας σε καλές τιμές και να τα παραλάβουν από τους παραγωγούς χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων. 
Η συμμετοχή των πολιτών στη δράση αυτή είναι η καλύτερη  απάντηση σε αυτούς που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να συκοφαντήσουν, να εμποδίσουν και να σταματήσουν τις δράσεις  και το κίνημα χωρίς μεσάζοντες το οποίο επιδιώκει να αναπτυχτεί μια αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία και να συμβάλει για μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση των πολιτών που πλήττονται από την οικονομική καπιταλιστική κρίση και τις βάρβαρες  πολιτικές της εξουσίας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που συνεχίζουν να στηρίζουν και να συμμετέχουν στις δράσεις της πρωτοβουλίας μας. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε αυτούς που ανελλιπώς για 15η φορά παρήγγειλαν  και προμηθεύτηκαν ποιοτικά, φτηνά  προϊόντα  κατευθείαν από τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες.  
Το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες στην πόλη μας έχει κλείσει ήδη δυόμιση χρόνια ζωής. Γέννημα της εποχής της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών που γεννά η  πολιτική που ασκούν οι συγκυβερνήσεις των μνημονίων, των βάρβαρων πολιτικών που σπέρνουν στην κοινωνία την ανεργία, τις απολύσεις,  την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση.
Προϊόντα διατροφής  που τα επίσημα κυκλώματα της αγοράς (μεσάζοντες, σούπερ μάρκετ) κρατάνε σε ψηλές  τιμές, διακινούνται στα κινήματα σε χαμηλότερες τιμές.
Οι δράσεις του κινήματος υποχρέωσαν τα Σούπερ Μάρκετ και την «αγορά», να ρίξουν τις τιμές σε διάφορα προϊόντα.
Η δράση της πρωτοβουλίας μας Χωρίς Μεσάζοντες για διανομή προϊόντων δεν θέλουμε να είναι και δεν είναι μια ακόμη λαϊκή αγορά στην πόλη μας. Είναι μια συνάντηση παραγωγών – πολιτών/καταναλωτών και αναπτύσσεται στη βάση μιας διαφορετικής λογικής, της  αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας και του δίκαιου κέρδους. Για αυτό και επιδιώκουμε τη συνειδητή συμμετοχή του πολίτη, μέσα από την προπαραγγελία των προϊόντων που θέλει.
 Ανταποκρίνεται στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες όλων και όχι στο κυνήγι του κέρδους για λίγους. Ρίχνει τη σπορά για την αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία στη βάση του αμοιβαίου και δίκαιου οφέλους ανάμεσα στους παραγωγούς και τους πολίτες καταναλωτές. Η επιτυχία του, η υποστήριξη και αποδοχή που έχει βρει, αποτελούν μία έμπρακτη αντίσταση και αμφισβήτηση των πολιτικών λιτότητας κυβέρνησης – Τρόικας και των συμφερόντων που ελέγχουν την αγορά τροφίμων και νοιώθουν το «Χωρίς Μεσάζοντες» σαν απειλή.
Η συγκυβέρνηση, τα κυκλώματα της αγοράς, κερδοσκόποι, οι διάφοροι μεσάζοντες, και οι πολιτικοί τους προστάτες  θέλουν οι δράσεις αυτές να σταματήσουν, να καταργηθούν.
Σας καλούμε να στηρίξετε το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες και στην πόλη μας, γιατί είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ:
για την εξασφάλιση φθηνών και ποιοτικών τροφίμων, για την ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής,
για την κάλυψη μέρους των αναγκών συνανθρώπων μας που δεν μπορούν να διασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση.
Για να ρίψουμε το σπόρο της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας στην ελληνική κοινωνία.
Για να μην αφήσουμε κανένα μόνο του στην κρίση.
Για να μην έχουμε μεσάζοντες στις ζωές μας.
Για μία κοινωνία που τρέφει την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.

Δεκέμβριος  2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου