Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η ελεύθερη πρόσβαση και η ελεύθερη χρήση των δημόσιων χώρων είναι άρρηκτα δεμένη με την ποιότητα ζωής των πολιτών

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ελεύθερη πρόσβαση και η ελεύθερη χρήση των δημόσιων χώρων είναι άρρηκτα δεμένη με την ποιότητα ζωής των πολιτών


Με ανακούφιση βλέπουν οι πολίτες που περνούν καθημερινά στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Π. Τσαλδάρη τη στοιχειώδη παρέμβαση που έγινε από το Δήμο και απελευθέρωσε τμήμα του πεζοδρομίου από τις λαμαρίνες. Χρειάστηκαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις προς την προηγούμενη και σημερινή δημοτική αρχή για να γίνει το αυτονόητο. Το δικαίωμα δηλαδή των πολιτών να περπατούν χωρίς κίνδυνο στο πεζοδρόμιο ενός από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.


Η παρέμβαση αυτή είναι ένα θετικό βήμα και αναμένουμε να δούμε και όποιες άλλες ενέργειες είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο αφού το κτήριο είναι έτοιμο να πέσει.

Δεν είναι όμως το μοναδικό σημείο στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης που τα πεζοδρόμια είναι κλεισμένα από μόνιμες κατασκευές και δεν μπορούν οι πολίτες πεζοί να περάσουν και υποχρεούνται να κατεβούν στο οδόστρωμα. Ένα τέτοιο σημείο όχι όμως το μοναδικό είναι στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου - Αδ. Κοραή και Ανακρέοντος.


Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί σε πολίτες και το αναφέρουν στην πρωτοβουλία μας, το γεγονός ότι στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Ερυθραίας κατασκευάζεται αυτές τις ημέρες μεταλλική κατασκευή κατάληψης του πεζοδρομίου και αναρωτιούνται εάν η Δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να μετατρέψει και την οδό Χρ. Σμύρνης σε πλατεία Αγ. Λαζάρου δίνοντας  άδεια κατάληψης του πεζοδρομίου ή γιατί δεν παρεμβαίνει να σταματήσει αυτή την παράνομη κατασκευή η οποία περιορίζει τον δημόσιο χώρο.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ δε θα κλείσουμε τα μάτια, δε θα συναινέσουμε σε περαιτέρω περιορισμό και συρρίκνωση των δημόσιων χώρων της πόλης μας. Ούτε θα δεχτούμε χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος την αλόγιστη χορήγηση αδειών συγκεκριμένης μορφής καταστημάτων τα οποία αναπτύσσονται σε βάρος άλλων δραστηριοτήτων. Η ελεύθερη πρόσβαση και η ελεύθερη χρήση των δημόσιων χώρων είναι άρρηκτα δεμένη με την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ιανουάριος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου