Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου: Ολοκληρώθηκε η 18η συνάντηση διανομής προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες στο Βύρωνα



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 18Η
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ολοκληρώθηκε η 18η συνάντηση για διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Πολίτες του Βύρωνα  είχαν τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν προϊόντα καλής ποιότητας σε καλές τιμές και να τα παραλάβουν από τους παραγωγούς χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων.  

Η συμμετοχή των πολιτών στη δράση αυτή είναι η καλύτερη  απάντηση σε αυτούς που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να συκοφαντήσουν, να εμποδίσουν και να σταματήσουν τις δράσεις και το κίνημα χωρίς μεσάζοντες το οποίο επιδιώκει να αναπτυχτεί μια αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, να συμβάλει για μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση των πολιτών.
Όσο θα συνεχίζονται και δεν θα ανατρέπονται οι μνημονιακές αντιλαϊκές πολιτικές είτε της τρόικας είτε των «θεσμών» και ο εργαζόμενος λαός θα πλήττεται από την οικονομική  κρίση,  τα κινήματα οφείλουν να συνεχίζουν τις δράσεις τους και ταυτόχρονα να βάζουν την σπορά για μια άλλη αλληλέγγυα οικονομία παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και την αισχροκέρδεια της αγοράς. Η δράση της πρωτοβουλίας μας, για διανομή προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες" δεν θέλουμε να είναι και δεν είναι μια ακόμη λαϊκή αγορά στην πόλη μας.
 
Είναι μια συνάντηση παραγωγών – πολιτών/καταναλωτών και αναπτύσσεται στη βάση μιας διαφορετικής λογικής, της  αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας και του δίκαιου κέρδους. Για αυτό και επιδιώκουμε τη συνειδητή συμμετοχή του πολίτη, μέσα από την προπαραγγελία των προϊόντων που θέλει.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που συνεχίζουν να στηρίζουν και να συμμετέχουν στις δράσεις της πρωτοβουλίας μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως αυτούς που ανελλιπώς για 18η φορά παρήγγειλαν και προμηθεύτηκαν ποιοτικά, φτηνά προϊόντα κατευθείαν από τους παραγωγούς. Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους παραγωγούς που συμμετέχουν στις δράσεις της πρωτοβουλίας μας στηρίζοντας με τον τρόπο τους το κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες". 

Οι δράσεις του κινήματος υποχρέωσαν τα Σούπερ Μάρκετ και την «αγορά», να ρίξουν τις τιμές σε διάφορα προϊόντα. Τα κυκλώματα της αγοράς, κερδοσκόποι, οι διάφοροι μεσάζοντες, και οι πολιτικοί τους προστάτες θέλουν οι δράσεις αυτές να σταματήσουν, να καταργηθούν. Σας καλούμε να στηρίξετε το κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες" στην πόλη μας, γιατί είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ:

  • Για την εξασφάλιση φθηνών και ποιοτικών τροφίμων, για την ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής, για την κάλυψη μέρους των αναγκών συνανθρώπων μας που δεν μπορούν να διασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση.
  • Για να ρίξουμε το σπόρο της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας στην ελληνική κοινωνία.
  • Για να μην αφήσουμε κανένα μόνο του στην κρίση.
  • Για να μην έχουμε μεσάζοντες στις ζωές μας.
  • Για μία κοινωνία που τρέφει την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.

Καλό Καλοκαίρι, επομένη συνάντηση το Σεπτέμβριο.
Ιούνιος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου