Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Αναδημοσίευση: Ανοιχτή επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα προς τον υπουργό κ. Σκουρλέτη



Ανοιχτή επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα προς τον υπουργό κ. Σκουρλέτη



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                       
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Προς τον υπουργό κ. Σκουρλέτη

κ.  Υπουργέ,

Σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα ανέθεσε μελέτη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για τη σύνταξη τοπικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα.

Με το σχέδιο αυτό προτείνετε ο Δήμος με χρονικό ορίζοντα 10ετιας να σχεδιάσει των τρόπο αντιμετώπισης των απορριμμάτων (2016-2025).

Προβλέπει μεταξύ άλλων τη συνεργασία με όλα τα
συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης (ιδιωτικές εταιρείες), τη δημιουργία πράσινων σημείων – σταθμός συγκέντρωσης και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών) στη Β’ Ζώνη Υμηττού, για τους όμορους δήμους κ.λπ.
Οι εργαζόμενοι αντιστεκόμαστε σε αυτή την πρόταση της δημοτικής αρχής και αγωνιζόμαστε να μην υλοποιηθεί. Λέμε ναι στο δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων. Ναι στην ενίσχυση της ανακύκλωσης. Όχι στις ιδιωτικές εταιρείες. Ναι στην προστασία του Υμηττού.

Την Δευτέρα 2/11 οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαμε κατάληψη στην αίθουσα του Δ. Συμβουλίου και δεν επιτρέψαμε να παρθεί απόφαση με συνοπτικές αντιδημοκρατικές διαδικασίες εξπρές και χωρίς ουσιαστική συζήτηση που επιδίωκε η Δημοτική Αρχή να ψηφίσει.
Την Πέμπτη 5/11/ ώρα 8 μ.μ. έγινε παρουσίαση του σχεδίου από τη Δ. αρχή στο Δημαρχείο, παρουσία εργαζομένων, φορέων της πόλης και πολιτών. Στη συζήτηση διαφάνηκε ότι κανένας φορέας της πόλης και καμία δημοτική παράταξη δεν συμφωνεί με αυτό το σχέδιο, όπως παρουσιάστηκε και επιδιώκει η Δημοτική Αρχή να ψηφιστεί. 

Την Τρίτη 10/11/ και ώρα 8 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δ.Σ για να αποφασίσει. Το σωματείο των εργαζομένων θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε το σχέδιο αυτό να μην ψηφιστεί, γιατί προωθεί την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας φέρνοντας τις ιδιωτικές εταιρείες - συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών - στο Δήμο και καταστρέφει το περιβάλλον στον Υμηττό.

Ο Δήμος Βύρωνα είναι ο μοναδικός δήμος στη χώρα που κάνει από το 2008 ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών (ΕΕΑΑ) δυστυχώς χωρίς να επιδοτείται για τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνει.

Ναι στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, χωρίς τη διαμεσολάβηση των ιδιωτικών συστημάτων και εταιρειών. Η επιδότηση να δίνεται απευθείας στο Δήμο για τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνει

Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτή την πολιτική της δημοτικής αρχής.

Θα θέλαμε μια συνάντηση άμεσα μαζί σας για να γνωρίζουμε ποια είναι η πολιτική του υπουργείου και της συγκυβέρνησης, πάνω στο θέμα αυτό και να σας εκθέσουμε τις προτάσεις του σωματείου μας,  πριν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις μας.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

                                                                                       
Βύρωνας,    6 / 11 / 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου