Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Αναδημοσίευση: ΠΟΕ-ΟΤΑ - Όχι στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα από ιδιώτες




Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2015


Αριθμ. Πρωτ.: 1093



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή την παρουσίαση από τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα του Τοπικού Σχεδίου για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων του Δήμου, την ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, στις 8.00 το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της στους όμορους Δήμους να προγραμματίσουν μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα αγωνιστική και δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής.


Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, φέρνοντας τις ιδιωτικές εταιρείες (Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης) και προετοιμάζοντας την ολική καταστροφή του περιβάλλοντος στον Υμηττό.

Προβλέπει επίσης τη δημιουργία πράσινων σημείων-Σταθμός Συγκέντρωσης και Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών-στη Β’ Ζώνη του Υμηττού και για τους όμορους Δήμους.

Στην παρουσίαση δε του σχεδίου από την Δημοτική Αρχή, παρουσία των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων της πόλης διαφάνηκε ότι κανένας φορέας της πόλης και καμία Δημοτική Παράταξη δεν συμφωνεί με αυτό το σχέδιο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαραστέκεται και συμμετέχει στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της διαχείρισης των Απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

    Θέμης Μπαλασόπουλος                                                                        Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου