Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση: Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο - έκτρωμα

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Συμπληρώνεται ενάμισι μήνας που οι αγρότες βρίσκονται δυναμικά στα μπλόκα αντιδρώντας στο προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την φορολογία. 

Την πολιτική και οικονομική επιλογή της ΕΕ για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής, υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδηγεί με τα μέτρα που εξαγγέλλει, στον αφανισμό, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες προς όφελος των μεγαλοαγροτών και των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων.

Με πρόσχημα τις “μεταρρυθμίσεις” για άλλη μια φορά, επιχειρείται η διάλυση του αγροτικού τομέα παραγωγής και του αγροτικού κόσμου. Οι νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις των μνημονίων εξειδικεύονται με τα κυβερνητικά μέτρα που επιβάλλουν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας την αλλαγή του αγροτικού μοντέλου παραγωγής, από τον αγρότη καλλιεργητή στον αγρότη επιχειρηματία και τελικά σε μεγάλες καθετοποιημένες ελληνικές ή ξένες εταιρείες παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

Οι “Πολίτες του Βύρωνα” θεωρούμε ότι ο αγροτικός τομέας, η πρωτογενής δηλαδή παραγωγή αποτελεί κεντρικό στοιχείο στην διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου το οποίο θα βγάλει την χώρα από την κρίση προς όφελος του λαού. Βρεθήκαμε από την αρχή των κινητοποιήσεων συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα των αγροτών να παραμείνουν στη γη και τα χωράφια τους. Για το λόγο αυτό στο διάστημα των κινητοποιήσεων έχουμε αναστείλει τις δράσεις μας για την προσφορά αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην πόλη μας. Τα κινήματα χωρίς μεσάζοντες που στήριξαν και στηρίχτηκαν από αγρότες παραγωγούς πρέπει να συνδεθούν με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, πρέπει να σταθούν αλληλέγγυα με αυτές.

Ενημερώνουμε τους φίλους μας ότι οι ¨Πολίτες του Βύρωνα” δεν θα πραγματοποιήσουμε καμία συνάντηση χωρίς μεσάζοντες παραγωγών-πολιτών όσο οι αγρότες θα βρίσκονται στους δρόμους και στα αγροτικά μπλόκα.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ



ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου