Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η Βασιλική Σάρολα

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΡΟΛΑ
Χρειάστηκε δεύτερη ψηφοφορία για να εκλεγεί ο κ Αγγέλης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Την Δευτέρα 8/2/2016 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου υπέβαλε την παραίτηση της η κ. Σάρολα η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από το σώμα. Στην τοποθέτηση αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Κατωπόδη για την εμπιστοσύνη που της έδειξε και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων για την συνεργασία που είχαν το διάστημα που ήταν πρόεδρος , συνεχίζοντας ανέφερε ότι "παραιτούμαι ένα χρόνο πριν τη λήξη της θητείας μου με δική μου βούληση και δεν είναι προϊόν καμίας παρέμβασης είτε υπόδειξης. Οι απόψεις του προέδρου του Δ. Συμβουλίου δεν μπορεί να είναι σε αντίθεση και σε δυσαρμονία με την δημοτική αρχή που εκλέχτηκε. Προσπάθησα να είμαι πρόεδρος του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου. Εάν επέτυχα η όχι εσείς είστε οι μόνοι που μπορείτε να το κρίνετε. Επιλέγω να συνεχίσω να αγωνίζομαι από τη θέση της δημοτικής συμβούλου για το συμφέρον του δήμου και των δημοτών που μας εξέλεξαν και είναι οι μεγάλοι κριτές".

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την κ. Σάρολα για το έργο που επιτέλεσε, τόνισε ότι ήταν μια καλή πρόεδρος και έκανε γνωστό ότι της ζήτησε να παραμείνει στη θέση της κάτι που δεν έγινε δεκτό. Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ζούμπος από την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ του κ. Γώγου,  ο οποίος ανέφερε ότι η κ. πρόεδρος επέδειξε πρωτοφανή ήθος και αξιοπρέπεια, κρατώντας μια διαδικασία στο Δ.Σ. που δεν αδικούσε κανέναν. Ότι είναι δύσκολο να φτάσει στο επίπεδο της κ. Σαρολα όποιος και αν εκλεγεί. Ενώ ο αντιπρόεδρος του προεδρείου κ. Ντόβολος αφού εξήρε την κ. Σάρολα για το ρόλο της προέδρου, ανέφερε ότι δεν περίμενε την παραίτηση και ότι είναι σεβαστές οι πολιτικές επιλογές της.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την εκλογή νέου προέδρου. Ο Δήμαρχος πρότεινε για πρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κ. Αγγέλη Κώστα. Να σημειωθεί ότι ο νόμος προβλέπει υποψήφιο για πρόεδρο μόνο από την πλειοψηφία, δεν επιτρέπει άλλη υποψηφιότητα.
Στη διαδικασία παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τζιορτζιώτης Σταύρος (Αριστερή Παρέμβαση), ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιδημοκρατική διαδικασία που επιβάλλει ο νόμος -αφού δεν δίνει την δυνατότητα να εκλέγεται πρόεδρος και από την αντιπολίτευση- και τόνισε ότι δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής και θα απέχει. Ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ Πάλμος Παναγιώτης (Λαϊκή συσπείρωση) αναφέρθηκε στην αντιδημοκρατική διαδικασία που επιβάλλει ο Καλλικράτης και τόνισε ότι θα συμμετέχει στη διαδικασία ψηφίζοντας λευκό. 

Στην ψηφοφορία που έγινε στην αρχή μόνο μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσα παράταξης ο κ. Αγγέλης συγκέντρωσε 18 θετικούς ψήφους και 3 λευκά. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τους 22 ψήφους που χρειαζόταν για την εκλογή του καθώς ψήφισαν 21 υπέρ και 13 λευκά. Φανερά ενοχλημένος ο Δήμαρχος για το αποτέλεσμα παρενέβη απευθυνόμενος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που δεν δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν, ότι παίζουν παιχνίδια και δεν τηρούν την συνήθη τακτική καλώντας να τοποθετηθούν ανοικτά στο τι ψηφίζουν για να προκαλέσει την αντίδραση των δημοτικών συμβούλων Ζούμπου, Μπαντή και της κ. Χαρδαλιά. Χρειάστηκε να γίνει και δεύτερη ψηφοφορία για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, όπου αυτή την φορά ψήφισαν 25 υπέρ και 11 λευκά.


10/2/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου