Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Αναδημοσίευση: Δήλωση ανεξαρτητοποίησης τεσσάρων δημοτικών συμβούλων Δήμου Βύρωνα

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
(κατ’ άρθρο 66 του ν. 3852/2010)


Κύριε Πρόεδρε,

Με την επιστολή μας αυτή σας γνωστοποιούμε ότι δεν επιθυμούμε πλέον να είμαστε μέλη της δημοτικής παράταξης «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» και σας δηλώνουμε την ανεξαρτητοποίησή μας από αυτό το σχήμα.

Η ανεξαρτητοποίησή μας αυτή δεν αποτελεί παρορμητική, τυχαία ή κατευθυνόμενη κίνηση. Είναι προϊόν βασανιστικού προβληματισμού, αυστηρής αυτοκριτικής και ώριμης συλλογικής σκέψης που πυροδοτήθηκαν από την επαφή μας με τους πολίτες και τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας.

Πριν από λίγο καιρό δώσαμε, μαζί με τη σημερινή διοικούσα παράταξη, τη μάχη της δημοκρατικής αλλαγής στο Δήμο με άξονα τις αρχές της συλλογικότητας, της δημοκρατικής αυτοδιαχείρισης και της λαϊκής αλληλεγγύης. Οραματιστήκαμε (και παλέψαμε με ενθουσιασμό για αυτό) ένα Δήμο ανθρώπινο, στο πλευρό του λαού, με κοινωνικό έργο και δημοκρατική οργάνωση, ένα Δήμο της Αριστεράς που θα υλοποιεί τις αξίες και θα διέπεται από το ήθος της.

Μόλις 18 μήνες μετά, το όραμα αυτό έχει κουρελιαστεί με ευθύνη της διοικούσας ομάδας. Τίποτε σχεδόν από όσα εξαγγείλαμε δεν έχει υλοποιηθεί. Αντίθετα, το όραμα εκτοπίστηκε από το βολικό «ρεαλισμό» του μη εφικτού και τους θρήνους για τη δύσκολη συγκυρία. Η αλλαγή εκφυλίστηκε σε διαχείριση και μάλιστα ελλειμματική.

Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή στροφή αντιτάξαμε, εδώ και 18 μήνες, στα συλλογικά μας όργανα και στο βαθμό που αυτά λειτούργησαν, τους προβληματισμούς και την κριτική μας μαζί με προτάσεις και ιδέες, απλά για να δαιμονοποιηθούμε και να εισπράξουμε λασπολογία και συκοφάντηση.

Ταυτόχρονα για όσα ζητήματα διαφωνήσαμε και θεωρήσαμε ότι δεν ακολουθούσαν το προεκλογικό μας πρόγραμμα διαφοροποιηθήκαμε στις σχετικές ψηφοφορίες στο δημοτικό συμβούλιο.

Αρνούμαστε πλέον να συναινέσουμε στη φαλκίδευση των αρχών και του προγράμματος μας. Αρνούμαστε να ανεχόμαστε πρακτικές με νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα που μετατρέπουν το Δήμο σε επαίτη που αναζητά «ευήκοα ώτα» για τα στοιχειώδη. Αρνούμαστε να βλέπουμε τη Δημοτική Αρχής ως υπερασπιστή των κυβερνητικών πολιτικών, οι οποίες πλήττουν την τοπική αυτοδιοίκηση και κατά συνέπεια τους πολίτες αυτής της χώρας. Αρνούμαστε να γυρίσουμε την πλάτη στους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Όσοι λάβαμε την τιμή της ψήφου του λαού αναλάβαμε ταυτόχρονα και το βάρος να τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντί του, όχι όσο γίνεται ή όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες, όχι με εκ των υστέρων βολικές ερμηνείες και δικαιολογίες αλλά αγωνιστικά, κρυστάλλινα και πάντα στο ακέραιο. 

Δηλώνουμε παρόντες με αίσθημα ευθύνης, πιστοί σε ό,τι προεκλογικά εξαγγείλαμε.

Θα συνεχίσουμε και από αυτή τη θέση τον αγώνα σύμφωνα με τις αρχές και τα ιδανικά μας για ένα δημοκρατικό, ανθρώπινο και φιλολαϊκό Δήμο, για να μπορούμε να κοιτάμε με καθαρό βλέμμα τους συνδημότες μας, υπενθυμίζοντάς τους ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, ότι ο συμβιβασμός δεν είναι νομοτέλεια.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βλαδιμήροβιτς Μαρία. Κοσκινάς Αθανάσιος. Μαγνήσαλης Νικόλαος-Σωκράτης. Μαυρόπουλος Τάσος.

Η δήλωση κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου 9/2/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου