Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αναδημοσίευση: Κινηματογραφικό διήμερο αλληλεγγύης 21 και 22 Απρίλη, στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής «Αιολία»

21 και 22 Απρίλη, στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής «Αιολία»



Κινηματογραφικό διήμερο αλληλεγγύης, με προβολές ταινιών και συλλογή ειδών άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες διοργανώνει η «Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών», στις 21 και 22 Απρίλη, στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής «Αιολία» (Φιλαδελφείας & Σολωμονίδου Αθήνα, Καισαριανή).

Προτάσσοντας του στίχους του Σεφέρη, «πόσες φορές, Θεέ μου δώσε μου να γεράσω/ και να πεθάνω στον τόπο μου», οι διοργανωτές λένε ότι «απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση θεωρούμε ότι οι σκηνοθέτες δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Να μην αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές. Mε όπλο την τέχνη μας, διοργανώνουμε «Διήμερο φεστιβάλ αλληλεγγύης» στις 21 – 22 Απρίλη στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής «Αιολία», με προβολές ταινιών, για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους με την ελάχιστη προσφοράς μας, που είναι η συγκέντρωση υλικής βοήθειας (ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη, πάνες κ.τ.λ.)».

Το πρόγραμμα του διημέρου, με κοινή ώρα έναρξης 8 μμ, έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ

8.00 μμ: Έναρξη – Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν μηνύματα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες προς την Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών από τον Βιτόριο και Πάολο Ταβιάνι και σκηνοθέτες από όλον τον κόσμο.

8.15 μμ: «Αύριο θα ήταν μια άλλη μέρα» του Στέφανου Μονδέλου

8.40 μμ: «Ταξισυνειδησία» του Κώστα Βάκκα

9.50 μμ: «Ό έρωτας του Όδυσσέα» του Βασίλη Βαφέα

11.35 μμ: «Η ηλικία της θάλασσας» του Τάκη Παπαγιανίδη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ

8.00 μμ: Έναρξη – Μηνύματα αλληλεγγύης από σκηνοθέτες από όλον τον κόσμο.

8.15 μμ: «Γεια σου περήφανη και αθάνατη εργατιά» – «Σαν πας στα ξένα» του Διονύση Γρηγοράτου

9.25 μμ: «Ο ψύλλος» του Δημήτρη Σπύρου

11.10 μμ: «Καραβάν Σαράι» του Τάσου Ψαρρά

Πηγή: toperiodiko.gr - 20 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου