Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Αναδημοσίευση: Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα σε κινητοποιήσεις εναντίον του ΤΣΔΑ που κατατίθεται αιφνίδια για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παρασκευή 3/6/2016


Η δημοτική αρχή για άλλη μία φορά προσπαθεί να αιφνιδιάσει τους δημότες επαναφέροντας το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων για ψήφιση την Παρασκευή 3/6/2016.
Υπενθυμίζουμε πως το ΤΣΔΑ δεσμεύει την πόλη για πολλά χρόνια και θα διαμορφώσει το χαρακτήρα της και το περιβάλλον της με σημαντικές συνέπειες στη ζωή όλων μας.

Οι "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα εναντίον των σχεδιασμών της Δημοτικής Αρχής (τελευταία μας τοποθέτηση εδώ).

Οι κάτοικοι οφείλουμε να πάρουμε θέση για τα τεκταινόμενα που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή για εμάς -χωρίς εμάς- και να δώσουμε το παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Παραθέτουμε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Βύρωνας 2/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζει την κατεδάφιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων με μέτρα φωτιά που κάνουν πιο ακριβή και δυσβάσταχτη την καθημερινότητα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, αποκαλύπτουν τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης περί «κοινωνικής δικαιοσύνης» και «δίκαιης κατανομής» των βαρών.
Από κοντά και η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα που υλοποιεί σχεδόν κατά γράμμα τις κυβερνητικές πολιτικές στο Δήμο μας.

Αιφνιδίως και χωρίς καμία ενημέρωση του Σωματείου και των εργαζομένων (αν και υπήρχε συνάντηση εφ’ όλης της ύλης του Σωματείου με τη Δ. Αρχή στις 27/5/2016) φέρνει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3/6/2016 το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων. Ένα σχέδιο που στρώνει το έδαφος για τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών και συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης (ανακύκλωση, ηλεκτρικές συσκευές κ.λ.π.) και εν τέλει οδηγεί σε μια πορεία στην ιδιωτικοποίηση τομέων της υπηρεσίας καθαριότητας.


Απορρίπτουμε το σχέδιο αυτό.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή – όπως πολλές φορές έχουμε κάνει- να το αποσύρει και να φέρει σχέδιο που να απορρίπτει κάθε επιχειρηματική δράση στη διαχείριση των απορριμμάτων και να γίνεται αποκλειστικά από τους ΟΤΑ. Να υπάρχει αποκλειστικά δημόσιος φορέας με πλήρη κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των δαπανών για τη διαχείριση των απορριμμάτων και της υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου.
Απαιτούμε ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, δυνατότητα που δίνει ο ν.4368 του 2016. Επίσης συγκεκριμένα μέτρα για παραγωγή λιγότερων απορριμμάτων, ενίσχυση της ανακύκλωσης με διαλογή υλικών στην πηγή, με έναρξη της κομποστοποίησης.

Από την Παρασκευή 3/6/2016 ξεκινάμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαιτώντας την απόσυρση του σχεδίου και να παρθεί απόφαση ΤΩΡΑ από το δημοτικό συμβούλιο για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η υπηρεσία καθαριότητας.
Καλούμε τους συναδέλφους την Παρασκευή 3/6/2016, στις 7.45 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο.
Σαββατοκύριακο 4 και 5/6 αποχή από την αποκομιδή απορριμμάτων και από Δευτέρα 7/6 κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου