Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Αναδημοσίευση: Ακατάλληλες για κολύμβηση 57 παραλίες σε Αττική, Κορινθία, Εύβοια

Ακατάλληλες για κολύμβηση 57 παραλίες σε Αττική, Κορινθία, Εύβοια

Το "Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ)" έλεγξε συνολικά 153 παραλίες του Nομού Αττικής και των γύρω περιοχών για το 2016


Η ετήσια έρευνα για τις ακατάλληλες και κατάλληλες παραλίεςτου Nομού Αττικής και των γύρω περιοχών για το 2016. Ελέγχθηκαν συνολικά 153 πολυσύχναστες παραλίες 

Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν από την 1η έως και τις 15 Μαΐου, και από τις 153 παραλίες οι 96 κρίθηκαν κατάλληλες (62,74%) σε διάφορες διαβαθμίσεις, ενώ 57 (37,26%) είναι οι ακατάλληλες για κολύμβηση.

Οι πίνακες αφορούν ακτές της Αττικής, του Ευβοϊκού και του Κορινθιακού και σημειώνεται πως δεν φαίνεται μόνο η καταλληλότητα ή μη της κάθε ακτής, αλλά και ο βαθμός της όποιας καθαρότητας, καθώς παρατίθενται αναλυτικά και οι τιμές για τα κολοβακτηρίδια και τον εντερόκοκκο ανά όγκο νερού.












Oι δειγματοληψίες συνεχίζονται

Οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και τον Ιούλιο στις Περιφέρειες και στα νησιά. Φέτος για πρώτη φορά το ΠΑΚΟΕ και οι επιστημονικοί του συνεργάτες μεταξύ άλλων χημικοί περιβάλλοντος, βιολόγοι και γιατροί συνεχίζουν μέχρι τις 15 Ιουλίου τις δειγματοληψίες σε πολυσύχναστες παραλίες των Περιφερειών και των νησιών. Και αυτά τα αποτελέσματα θα δίδονται στη δημοσιότητα σταδιακά μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Πηγή: www.pakoe.gr - 17 Ιούνιου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου