Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Αναδημοσίευση: Θύματα και όχι φορείς εγκληματικότητας οι πρόσφυγες

Θύματα και όχι φορείς εγκληματικότητας οι πρόσφυγες

Αποστομωτικά στοιχεία από τις ίδιες τις γερμανικές αρχές

Η φασιστική, ρατσιστική σπέκουλα περί «εγκληματικότητας» των προσφύγων εισπράττει, κατά διαστήματα, ηχηρά «χαστούκια» από την ίδια την ζωή, αλλά ακόμη και από τα επίσημα στοιχεία των κρατικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, η γερμανική, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος «για πρώτη φορά διαμόρφωσε μια εικόνα της εγκληματικότητας των προσφύγων πέρυσι τον Νοέμβριο μετά από εντολή του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ» με στόχο «να διασκεδαστούν οι φήμες που έφεραν του πρόσφυγες να διαπράττουν σωρεία αξιόποινων πράξεων και να αυξάνεται η εγκληματικότητα». «Με τον τρόπο αυτό, παραθέτοντας στοιχεία, αποδυναμώνονται τα επιχειρήματα των ακροδεξιών».

Αν και μάλλον πρόκειται περισσότερο για μια προσπάθεια «χαλιναγώγησης» ανεπιθύμητων – αυτή τη στιγμή από το πολιτικό σύστημα στην Γερμανία και ειδικότερα από τις δυνάμεις που εκφράζονται από τον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την Μέρκελ για λόγους εντελούς ξένους με μια ανύπαρκτη πρόθεση «υπεράσπισης» των προσφύγων – φασιστικών, ρατσιστικών επιθέσεων και διεύρυνσης του «ακροατηρίου» των φασιστών, τα στοιχεία είναι χρήσιμα και αξιοποιήσιμα από τα αντιφασιστικά κινήματα.

Οπως προκύπτει λοιπόν επισήμως, «το ένα τρίτο περίπου των 69.000 αξιόποινων πράξεων είναι κλοπές και ακολουθούν αδικήματα που σχετίζονται με την παραποίηση εγγράφων».

Πιο απλά… οι «εγκληματίες» πρόσφυγες κλέβουν για να μπορέσουν να επιβιώσουν και παραποιούν έγγραφα μήπως και καταφέρουν να γλιτώσουν την «επαναπροώθησή» στον θάνατο ή την εξαθλίωση.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν τα αδικήματα που στρέφονται «κατά της προσωπικής ελευθερίας». Μόλις το 1% των αξιόποινων πράξεων είναι εγκλήματα σεξουαλικής φύσης.

Επιπλέον, στα στατιστικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2016, καταγράφονται εννέα ανθρωποκτονίες. Όμως στις οχτώ περιπτώσεις τα θύματα ήταν πρόσφυγες και ένας Γερμανός…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τον αριθμό των μηνύσεων και εισαγγελικών ερευνών που έχουν διαταχθεί και όχι από τον αριθμό των καταδικαστικών αποφάσεων.


«Από τον Ιανουάριο του 2015 πάνω από 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες καταγράφηκαν στη Γερμανία. Ως φερόμενοι δράστες εγκλημάτων αναφέρθηκαν κυρίως άτομα καταγόμενα από την Αλγερία, το Μαρόκο, την Τυνησία, την Σερβία και την Γεωργία. Αντίθετα, πολύ μικρότερος αναλογικά ήταν ο αριθμός των υπόπτων ανάμεσα στους Σύρους, τους Αφγανούς και του Ιρακινούς, που αποτελούν και την πλειονότητα των προσφύγων. Αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των καταγγελιών σχετικά με υποστηρικτές ή μέλη του Ισλαμικού Κράτους που διαβιούν στη Γερμανία. Η έκθεση πάντως δεν αναφέρει συγκεκριμένους αριθμούς όσον αφορά αυτό το θέμα».

Σε κάθε περίπτωση πάντως καταγράφεται μείωση της τάξης του 18% «αναφορικά με τις αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν φέτος από πρόσφυγες, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2015».

«Η πλειονότητα των μεταναστών και προσφύγων δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα» αναφέρεται στην έκθεση, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας δεν δόθηκε στην δημοσιότητα.

Επιπλέον, η έκθεση ασχολείται και με αξιόποινες πράξεις που στρέφονται κατά των προσφύγων. «Σε υψηλό επίπεδο παραμένουν τα αδικήματα με πολιτικό κίνητρο. Το πρώτο τρίμηνο του 2016 σημειώθηκαν 345 σχετικές αξιόποινες πράξεις. Το 2015 ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε στα 1.027 αδικήματα. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος εκτιμά πως στο μέλλον θα αυξηθούν τα κρούσματα βίας εναντίον των προσφύγων καθώς και πολιτικών μέσα σε αυτό το πλαίσιο»…

Πηγή: toperiodiko.gr - 10/6/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου