Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ο «υπερδήμαρχος», το σωματείο και η ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα

Αναδημοσίευση από εδώ.

Του Σωτήρη Παπαμιχαήλ

"Ως δημοτικός σύμβουλος που είχα εκλεγεί με την παρούσα διοίκηση, ζητώ συγνώμη απ’ όσους παραπλάνησα"

Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν μπορείς να μη σχολιάσεις, όχι μόνο γιατί αποτελούν πρόκληση στην κοινή λογική, αλλά δείχνουν σε μεγάλο βαθμό τη νοοτροπία της δημ. αρχής και την άποψή της, για τη διαχείριση των «κοινών».
Αναφέρομαι στο κείμενο του ΥΠΕΡδημάρχου (για υπερδήμαρχο πρόκειται φυσικά κι όχι αντιδήμαρχο), το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου μας, με τίτλο "Για τη σχέση Δημοτικής Αρχής και Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Δ. Βύρωνα". 

Η ιστοσελίδα του δήμου λοιπόν αγαπητοί φίλοι της δημ. αρχής ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. Το να δημοσιευτεί λοιπόν άρθρο με τις προσωπικές απόψεις του υπερδημάρχου στην ιστοσελίδα του δήμου, είναι η αντίληψη του Βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου ΙΔ’ L’ etat, C’ est Moi (το κράτος είμαι εγώ) Συνεπώς είτε δεν επιτρέπεται οι θεσμικοί παράγοντες του δήμου να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα του για να εκφράζουν προσωπικές απόψεις, είτε έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα και σε αυτή την περίπτωση απαιτώ να δημοσιευτεί και τούτο εδώ το άρθρο.

Και σας θυμίζω πως η πρόταση της «Στάση Βύρωνα» για την ιστοσελίδα του δήμου, ήταν να δίνει χώρο έκφρασης σε όλους τους φορείς Δημ. παρατάξεις, σωματείο εργαζομένων, κοινωνικοί φορείς της πόλης κλπ (κάτι που δεν υλοποιήσατε μέχρι σήμερα),για την προβολή των απόψεων και των δράσεών τους και φυσικά όχι για την προβολή προσωπικών απόψεων. Γι’ αυτές μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις δικές σας ιστοσελίδες.
Πάμε όμως και σε μερικά κρίσιμα σημεία του άρθρου, που μας δίνουν ξεκάθαρα πως βλέπει η δημ. αρχη, όσους διαφωνούν μαζί της.

Γράφει ο υπερδήμαρχος
«χρειάζεται να γίνει μια ανάλυση με πολιτικούς όρους, της συγκεκριμένης τακτικής και στρατηγικής του Διοικητικού τους Συμβουλίου, η οποία προσπαθεί αφενός μεν να δημιουργήσει μια παραπλανητική αντίληψη στην κοινωνία του Βύρωνα για την Δημοτική αρχή και αφετέρου να την χρησιμοποιήσει σαν όχημα για τους γενικότερους πολιτικούς του στόχους.»
Μακαρθρισμός και κυνήγι μαγισσών, σε όλο του το μεγαλείο. Όποιος διαφωνεί μαζί μας έχει κρυφούς πολιτικούς στόχους και παραπλανά την κοινωνία. Και βέβαια θα ήταν κακοπροαίρετη μια τέτοια κριτική εκ μέρους μου, αν δεν είχαν προηγηθεί αντίστοιχοι αφορισμοί στη συζήτηση για το σχέδιο ανακύκλωσης, στις ανεξαρτητοποιήσεις δημ. συμβούλων κ.α.

Και συνεχιζει
«η άποψη πως μέσω μιας Σύμβασης που παραχωρεί δωρεάν απορριμματοφόρα και κάδους στο Δήμο, σημαίνει ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.»
Μάλλον μας περνάει για ινδιάνους ο υπερδήμαρχος και νομίζει πως θα μας μοιράσει χάντρες και θα μας ξεγελάσει. Ίσως περνάει βέβαια για ινδιάνο την ιδιωτική εταιρία και με μια συμβασούλα χάντρα θα τους πάρει απορριμματοφόρα και κάδους. Ίσως τέλος έχει συνηθίσει να του χαρίζουν απορριμματοφόρα, όπως κ αντιδημαρχίες. Δεν εξηγείται αλλιώς πως μόνο η δημ. αρχή ήθελε αυτή τη σύμβαση και σύσσωμη η αντιπολίτευση, το σωματείο εργαζομένων και φορείς την αρνήθηκαν. Βέβαια μη ξεχνάμε πως στο μυαλό του υπερδημάρχου κ γενικότερα της δημ. αρχής, μόνο αυτοί υπηρετούν το καλό του δήμου και όλοι οι υπόλοιποι πονηρά σχέδια και υποχθόνια.
Πάμε παρακάτω.
«δεν βρήκαν και εξακολουθούν να μην βρίσκουν συμμάχους μέσα στην κοινωνία του Βύρωνα.»
Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Μάλλον πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη ικανότητα, με την οποία αφουγκράζεται τον παλμό της πόλης, που ζέχνει απ τα σκουπίδια. Ίσως οι μυρωδιές της βρώμικης πόλης μας, του μιλάνε όπως τα φλεγόμενα φύλλα δάφνης μιλούσαν στην Πυθεία.
Και συνεχίζουμε
«Πληρώνουμε ανελλιπώς κάθε μήνα τις υπερωρίες που αναγκάζονται να κάνουν οι εργαζόμενοι λόγω έλλειψης προσωπικού.»
«Λαμβάνουν κανονικά τα μέσα ατομικής προστασίας τους.»
Συγχαρητήρια, εύγε, ωσαννά. Ότι και να πω είναι λίγο. Πετύχατε το ακατόρθωτο. 
Αλλά η μεγάλη τους επιτυχία δε σταματά στην πληρωμή των εργαζομένων, κατάφεραν μας λέει ο αντιδήμαρχος να δίνουν και κάποια ζευγάρια γάντια σε όσους εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες. Ένα έξοδο που πραγματικά κινδυνεύει να θέσει να κίνδυνο τον προϋπολογισμό του δήμου.

Έλεος υπερδήμαρχε!!!
Και βέβαια από εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι, λέει ο λαός.
«Αποδεχθήκαμε την παροχή σε χρήμα του γάλακτος που δεν τους είχε δοθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.»
Πρώτα διεκδίκησε δικαστικά, ως αντίδικος ο δήμος, με εντολή της δημοτικής αρχής, ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΘΕΙ στους εργαζόμενους η παροχή σε χρήμα του γάλακτος, που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και είχε αποφασιστεί ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ, με ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου δημ. συμβουλίου.
Μετά τη γενική κατακραυγή ανέκρουσε πρύμνα και αναγκάστηκε να το δεχτεί. Σήμερα μας το πουλά ως μεγαλοθυμία και παραχώρηση.
Και η συνέπεια δεν έχει τέλος: «Πήραν όλες τις εκλογικές τους αποζημιώσεις.» Τέλος όμως αγαπητοί μου αναγνώστες έχει η λογική.
«Οι προϊστάμενοι κρίθηκαν με δίκαιο τρόπο μοριοδότησης από το υπηρεσιακό τους συμβούλιο.»
ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ. Αυτά είναι… ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ.

Κάπου εδώ όποιος δημότης σέβεται τον εαυτό του, οφείλει τουλάχιστο ένα μεγάλο ευχαριστώ , σ αυτόν τον Λουδοβίκο, που επέτρεψε να κριθούν με ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ, υπηρεσιακοί παράγοντες.
Μετά απ’ όλα αυτά το μόνο που μου μένει, ως δημ. σύμβουλος που είχα εκλεγεί με την παρούσα δημ. αρχή, (σήμερα είμαι ανεξάρτητος, μια και αποχώρησα, ευτυχώς, νωρίς) είναι να ζητήσω συγνώμη απ’ όσους παραπλάνησα.

Πηγή: http://www.zo2.gr/ - 22 Ιουλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου