Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Κυνικές ομολογίες Αλαφούζου

Αναδημοσίευση από εδώ.
Αναδημοσίευση από το prin.gr

Ενδεικτικές του τι πραγματικά συμ­βαίνει όσον αφορά τις αλλαγές που κυοφορούνται στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ήταν οι δηλώσεις του πρώτου εκ των ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης που κατέθεσαν στην εξεταστική επι­τροπή της Βουλής, για τα τραπεζικά δάνεια που έχουν λάβει. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ, Γιάννης Αλαφούζος, στην προσπάθειά του να καταγγείλει τους ανταγωνιστές του, περιέγραψε επα­κριβώς τη λειτουργία της διαπλοκής μεταξύ επιχειρηματικών συμφερό­ντων, τραπεζών και κυβερνήσεων διασαφηνίζοντας πώς …τίποτε δεν έχει αλλάξει.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ιδιο­κτήτης του ΣΚΑΙ: «η ελληνική πολιτεία και οι τράπεζες χρηματοδότησαν πέ­ραν της λογικής τους ανταγωνιστές μας. Ανταγωνιζόμασταν, λοιπόν, οργανισμούς οι οποίοι δεν είχαν σαν σκοπό να βγαίνουν, αλλά είχαν σαν σκοπό να δανείζονται και να κυριαρ­χούν στο τηλεοπτικό τοπίο». Μάλιστα δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι: «θεω­ρώ ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι η πιο χαρακτηριστική κερδοσκοπική επιχείρηση. Τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν αποκλειστικό σκοπό την κερ­δοσκοπία. Νομίζω ότι προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και επίσης δίνουν μια ικανοποίηση δημι­ουργίας». Μια εκτίμηση που σαφώς έρχεται σε …αντίθεση με τα οικονο­μικά δεδομένα. Όπως είπε ο επιχει­ρηματίας «έχουμε επενδύσει περίπου 60.000.000 με 70.000.000 ευρώ ίδια κεφάλαια στον ΣΚΑΙ. Τα τελευταία δυο χρόνια νομίζω ότι έχουμε βάλει περί­που 20.000.000 ευρώ στον ΣΚΑΙ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κατάσταση». Ποσά που μοιάζουν κάπως …υπερβολικά για την «ικανοποίηση της δημιουργίας».

Για προφανές ίδιον όφελος ο Γ. Αλαφούζος ανέφερε επίσης ότι «το 70%-80% των χρεών των μέσων ενημέρωσης σε τράπεζες είναι του ALTER. Ο βασικός μέτοχος του ALTER είναι ο κ. Κουρής, τον οποίο δεν έχε­τε καλέσει στην Επιτροπή. Έχετε, δη­λαδή, καλέσει εμένα που χρωστάω 19 εκατομμύρια ή 33 ή 50 και ο άλλος χρωστάει 700, δεν έχει κληθεί για να πει τι έχει γίνει και έχει το CONTRA και κινείται και συνεχίζει». Τέλος, έκανε λόγο για δίωξή του από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρί­ζοντας, όμως, ότι ακόμη και αν δεν λάβει άδεια, θα συνεχίσει ο ΣΚΑΙ την λειτουργία του «και θα κάνουμε υπο­μονή μέχρι η σύγχρονη πραγματικό­τητα να επιβάλλει στη χώρα μας να αυξηθεί ο αριθμός των καναλιών».

Πηγή: ertopen.com - 5 Αυγούστου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου