Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Νέο ναυάγιο με πρόσφυγες στην Λέσβο

Σε χιλάδες ανέρχονται οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα νησιά λόγω της απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας
Αναδημοσίευση από εδώ.

Δύο με τρεις φέρονται να είναι οι αγνοούμενοι, μέχρι στιγμής, από ναυάγιο πλαστικής βάρκας στην οποία επέβαιναν περίπου 50 πρόσφυγες με προορισμό τη Λέσβο, στις 10 σήμερα το πρωί, δυο μίλια ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Περισυνελέγησαν μέσα από την θάλασσα περίπου 50 άνθρωποι ενώ σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες αγνοούνται άλλα δυο ή τρία άτομα. Στην περιοχή έχει ξεκινήσει ήδη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ οι διασωθέντες μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, εκτός από τους παραπάνω, συνολικά 54 πρόσφυγες έφτασαν στη Λέσβο και στη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα στη Λέσβο από χθες το πρωί και μέχρι σήμερα στις 9 το πρωί πέρασαν 23 πρόσφυγες, ενώ στη Χίο το αντίστοιχο διάστημα πέρασαν 31 πρόσφυγες. Αντίθετα στη Σάμο για μια ακόμα μέρα δεν πέρασε κανένας.

Σήμερα Πέμπτη στη Λέσβο, σε εφαρμογή της απάνθρωπης συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 3.645 πρόσφυγες, στην Χίο 2.766 και στη Σάμο 1.038. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 7.458.

Πηγή: toperiodiko - 4 Αυγούστου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου