Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Eμπρηστική επίθεση εναντίον προσφύγων τα ξημερώματα στην κατάληψη Νοταρά

Αναδημοσίευση από εδώ.

Δεν υπάρχει κανένας τραυματίας και οι πρόσφυγες είναι καλά στην υγεία τους- Άμεση ανάγκη για αναπλήρωση του κατεστραμμένου υλικού και βοήθεια αλληλέγγυων για αποκατάσταση των ζημιών

Επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς σημειώθηκε τα ξημερώματα στην στέγη προσφύγων, στο υπό κατάληψη κτήριο της Νοταρά 26.

Οι διαχειριστές του indymedia σε ανάρτησή τους καταγγέλλουν πως μηχανή, με δυο άτομα με κράνη,“ έσπασαν πλαϊνό τζάμι σε αποθήκη με στρώματα κι έριξαν μπιτόνι με βενζίνη και γκαζάκια”. 

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 8 ενώ προξένησε μεγάλες υλικές ζημιές στην αποθήκη που στεγάζει είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ρουχισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δίνει από το πρωϊ η σελίδα της στέγης δεν υπάρχει κανένας τραυματίας και οι πρόσφυγες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ άμεση ανάγκη για αναπλήρωση του κατεστραμμένου υλικού και βοήθεια αλληλέγγυων για αποκατάσταση των ζημιών.



Πηγή: avgi.gr - 24 Αυγούστου 2016

Η δολοφονική επίθεση στην Νοταρά 26 δεν μας πτοεί

Αναδημοσίευση από εδώ.

Η εμπρηστική-βομβιστική επίθεση στην προσφυγική κατάληψη Νοταρά 26 αποτελεί ειδεχθές ρατσιστικό έγκλημα. Πέρα από τις ζημιές, η φωτιά απείλησε τις ζωές των 100 και πλέον προσφύγων που βρίσκονταν στο κατειλημμένο κτίριο. Είναι προφανής ο στόχος των εγκληματιών να τρομοκρατήσουν τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους αλληλέγγυους. Μέσα στο νοσηρό κλίμα που έχουν δημιουργήσει, από τη μια μεριά, η εκκένωση των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, και από την άλλη, η αδιάκοπη συκοφάντηση του κινήματος αλληλεγγύης, τα φασιστοειδή αισθάνονται ότι μπορούν να κινηθούν ελεύθερα.
Πλανώνται όμως πλάνην οικτράν! Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες δεν πτοείται από τα γκαζάκια, όπως ακριβώς δεν πτοήθηκε από τα ΜΑΤ. Η δολοφονική επίθεση στη Νοταρά 26 δεν μας φοβίζει, μας εξοργίζει. Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των προσφύγων, επιμένουμε στον πολιτισμό της αλληλεγγύης κόντρα στη βαρβαρότητα του ρατσισμού.
Ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί, θα νικήσουμε μαζί.
Αλληλεγγύη στην κατάληψη Νοταρά 26

Αθήνα, 24/8/2016
Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Πηγή: http://solidarity2refugees.gr/ - 24 Αυγούστου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου