Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ στο Ζάππειο μέχρι 18/9/2016 το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το Φεστιβάλ Βιβλίου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες πλουτίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης μας και αναβαθμίζει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ επιδιώκει, πέραν την έκθεσης και παρουσίασης του καλού βιβλίου, τη συνεργασία φορέων της πόλης μας με σκοπό η έκθεση βιβλίου να αποτελέσει όαση πολιτισμού, αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε φλέγοντα, χρόνια ή επικαιρικά, ζητήματα που απασχολούν όλους μας. Και για όλους όσοι ασχολούνται με το βιβλίο ή και αυτούς που θα επισκεφθούν απλά την έκθεση να τους δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να χαρούν την πνευματική επικοινωνία.

Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.

Το αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον Πολιτισμό».

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, συνεχίζονται οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Τετάρτη 14/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. - ΕΡΤ
«Τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το βιβλίο ως πνευματικό αλλά και καταναλωτικό αγαθό».
Η Δημόσια Τηλεόραση ήταν η μοναδική -σχεδόν- που στάθηκε, ως όφειλε, δίπλα στο βιβλίο και ο εκδοτικός κόσμος της χρωστάει αρκετά.

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Βασίλης Βασιλικός (συγγραφέας), Γιάννης Γαϊτάνος (συγγραφέας), Αντώνης Κόκκινος (σκηνοθέτης), Τάκης Παπαγιαννίδης (σκηνοθέτης), Σταύρος Στρατηγάκος (σκηνοθέτης), Άρης Σφακιανάκης (συγγραφέας), Μικέλα Χαρτουλάρη (δημοσιογράφος), Γιώργος Χρονάς (ποιητής-εκδότης), Τάσος Ψαρράς (σκηνοθέτης). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Παρασκευή 16/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. - ΕΡΤ
«Τηλεοπτικές Διασκευές Βιβλίων». 
Όσα χρωστάει η ποίηση στο Μίκη Θεοδωράκη, για την διάδοσή της, χρωστάει και η ελληνική λογοτεχνία στη Δημόσια Τηλεόραση. Πολλοί μάθανε να διαβάζουν επειδή σπουδαία βιβλία έγιναν αγαπημένα σήριαλ...

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: η σύζυγος του Τάσου Αθανασιάδη Μαρία Αθανασιάδου (Δρ. Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Αθηνών), Άγγελος Αντωνόπουλος (ηθοποιός), Μένος Δελιοτζάκης (Προϊστάμενος Τμήματος Ελληνικού Προγράμματος ΕΡΤ), Ρένα Θεολογίδου (δημοσιογράφος), Μανούσος Μανουσάκης (σκηνοθέτης), Μιμή Ντενίση (ηθοποιός), Δήμητρα Χατούπη (ηθοποιός). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Σάββατο 17/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
«Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ»
Τετρακόσια χρόνια από τον θάνατο του δραματουργού που σφράγισε όλο το θέατρο από την Αναγέννηση και μετά, δεκαοχτώ θεατρικοί συγγραφείς συναντήθηκαν στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης στο Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής με τίτλο “Γράφοντας θέατρο με χαρακτήρες από τα έργα του Σαίξπηρ" με εισηγητή τον συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη. 

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Κώστας Γεωργουσόπουλος (κριτικός θεάτρου), Μαριάννα Κάλμπαρη (σκηνοθέτις-Δ/ντρια Θεάτρου Τέχνης), Νίκος Καμτσής (σκηνοθέτης-Δ/ντής θεάτρου Τόπος Αλλού). Τη συζήτηση συντονίζει ο ποιητής-κριτικός κ. Κωνσταντίνος Μπούρας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Κυριακή 18/09/2016, 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. - ΕΡΤ
«Η μουσική στη Δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός ακροατής, ένας καλός αναγνώστης».
Η τηλεόραση από τη φύση της, ως οπτικοακουστικό μέσο, βάδισε στενά συνδεδεμένη με τον “μουσικοοπτικό” χώρο.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, που φιλοξενεί από τη γέννηση της ΕΡΤ το ιστορικό Ραδιομέγαρο. Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Μιχάλης Γρηγορίου (συνθέτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ), Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Διονύσης Τσακνής (συνθέτης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος.

Θα επακολουθήσει συναυλία από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις, αλλά και οι ποικίλες δράσεις (θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.), με φόντο τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων δημιουργούν, για τους επισκέπτες, ένα ιδανικό περιβάλλον αναψυχής και πνευματικής αναβάθμισης.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00–22:30. Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00–23:00 Κυριακή: 11:00 – 22:30
Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) Τηλ: 210 3303942, www.sekb.gr

Αναπαραγωγή δελτίου τύπου για την έκθεση βιβλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου