Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο Τύπου 23ης Συνάντησης

Ολοκληρώθηκε μια ακόμη δράση χωρίς μεσάζοντες

Εκατοντάδες  οικογένειες είχαν την δυνατότατα να παραγγείλουν  ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές και να τα προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες. Μια ακόμη συνάντηση -23η – για διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
Η δράση αυτή της συλλογικότητας ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ συνεχίζεται και αντέχει λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης καθώς και της οικονομικής δυσπραγίας  που περνά  η λαϊκή οικογένεια, ως αποτέλεσμα της  βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζεται και από την συγκυβέρνηση Σύριζα /ΑΝΕΛ διαψεύδοντας τις ελπίδες για μια καλύτερη ζωή.
Στηρίζεται από εκατοντάδες οικογένειες, που συμμετέχουν και ωφελούνται από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς και από παραγωγούς που διανέμουν την παραγωγή τους στα πλαίσια ενός αμοιβαίου οφέλους με τους πολίτες καταναλωτές.  
Ευχαριστούμε όλες και όλους που στηρίζουν την δράση αυτή. Πρέπει να γνωρίζουν  ότι στο τέλος κάθε διανομής,  οι παραγωγοί προσφέρουν δωρεάν προϊόντα  με τα οποία ενισχύονται άπορες οικογένειες στην πόλη καθώς και το κοινωνικό εστιατόριο της Λαμπηδόνας.
Στηρίξτε τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες».
Αγωνιστείτε για να εμποδίσουμε την κατάργησή τους!
Θα είναι δύσκολο το φθινόπωρο και δύσκολος ο χειμώνας!  Εξαιτίας των μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών που επιβάλλονται χωρίς σταματημό. Όχι στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο τρόπο για όλους. Ο Σύριζα  ως αντιπολίτευση στήριζε και συμμετείχε στα κινήματα «Χωρίς Μεσάζοντες» και είχε  υποσχεθεί την νομική θωράκιση τους. Ωστόσο σήμερα  ως κυβέρνηση  μεθοδεύει και με νόμο την κατάργησή τους.
Η συλλογικότητα ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ  συμμετέχει στην Πανελλαδική διαμαρτυρία (1 – 10 Οκτωβρίου), έτσι όπως αυτή αποφασίστηκε στην 5η Πανελλαδική συνάντηση των πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Λαμία, και μαζί με όλες τις πρωτοβουλίες πολιτών της χώρας διεκδικεί, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:·  
  • Την κατοχύρωση του δικαιώματος των παραγωγών να διαθέτουν ελεύθερα τα προϊόντα τους σε όλη την επικράτεια.
  • Την διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί στους παραγωγούς οι οποίοι συμμετείχαν σε αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες».
  • Την νομική θωράκιση των αγορών διάθεσης προϊόντων «Χωρίς μεσάζοντες».
  • Την διασφάλιση του δικαιώματος των καταναλωτών να προμηθεύονται ποιοτικά και φθηνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς της επιλογής τους.
Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερώνονται από την συλλογικότητα μας ή και  να συμμετέχουν στη δράση αυτή, μπορούν να επισκέπτονται  την ηλεκτρονική σελίδα  politestouvirona.blogspot.com.
Οκτώβριος 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου