Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Καταγγέλλουμε τις συνδικαλιστικές διώξεις - Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Αναδημοσίευση από εδώ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και των Σωματείων της Αθήνας, σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου δικάζονται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.), Σάββας Παπαδόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μέλος του Κ.Σ., Φραγκίσκος Βορτελίνος, ο ειδικός Γραμματέας, Ζήκος Τσανάκας καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι από το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οι συνάδελφοι διώκονται ποινικώς, με την κατηγορία ότι δεν συμμορφώθηκαν με δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις για την ακύρωση των Διαθεσιμοτήτων και της κινητικότητας.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διώξεις κατά των συναδέλφων έχουν στόχο την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, τον εκφοβισμό των εργαζομένων, τη φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και την υποταγή στις μνημονιακές πολιτικές, που υπονομεύουν και αναιρούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις.

Καταγγέλλουμε με κατηγορηματικό τρόπο τις συνδικαλιστικές διώξεις των συναδέλφων και ζητάμε την άμεση ανάκλησή τους.

Καλούμε όλα τα εκλεγμένα μέλη των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συναδέλφους, με την παρουσία τους τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00, έξω από το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο προκάτ).

Πηγή: ertopen.com - 21 Οκτώβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου