Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Πέντε χρόνια χωρίς τον συμπολίτη μας, αγωνιστή του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος Δημήτρη Κοτζαρίδη

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Συμπληρώνονται σήμερα 20 Οκτώβριου πέντε χρόνια από το Θάνατο του 53χρονου άνεργου οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη πατέρας δυο κοριτσιών και σύζυγος της Ελένης. Γεννήθηκε στο χωρίο Σάπες Ροδόπης και ζούσε στο Βύρωνα από την δεκαετία του 80. Εργαζόταν στις οικοδομές και ανέπτυσσε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση και για αρκετά χρόνια υπήρξε στέλεχος των οργανώσεων του ΚΚΕ στο Βύρωνα. 


Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, γραμματέας του παραρτήματος Βύρωνα του συνδικάτου Οικοδόμων, μέλος του ΠΑΜΕ συμμετείχε στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.


Ο Δημήτρης πέθανε από ανακοπή καρδιάς εν μέσω των επεισοδίων από τα οποία τραυματίστηκαν δεκάδες διαδηλωτές και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, στη διάρκεια της μεγαλειώδους εργατικής απεργιακής διαδήλωσης στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης έγιναν επεισόδια και γενικεύτηκαν συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις της αστυνομίας.


Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν μαζική και εκτεταμένη χρήση χημικών και μαζί με τις μολότοφ και τις φωτιές «έπνιγαν» την περιοχή της πλατ. Συντάγματος, δημιουργώντας μια ασφυκτική κατάσταση.

Την ώρα των επεισοδίων, ο Δημήτρης ένιωσε δυσφορία από την εκτεταμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία. Νιώθοντας ότι έχει πρόβλημα ζήτησε βοήθεια. Στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί ο άνθρωπος στον Ευαγγελισμό. Όταν όμως το ασθενοφόρο έφτανε στο νοσοκομείο ήταν ήδη αργά, καθώς ο άτυχος άντρας δεν είχε σφυγμό.


Αμέσως μετά, το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου του Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα έξης: «Ο 53χρονος μεταφέρθηκε στις 16.45' από την Αίγλη Ζαππείου στον Ευαγγελισμό χωρίς σφυγμούς και με μυδρίαση. Δεν έφερε κανένα τραύμα απολύτως. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης που διήρκεσε πενήντα λεπτά χωρίς αποτέλεσμα».

Η είδηση του θανάτου, του συμπολίτη μας Δημήτρη Κοτζαρίδη προκάλεσε σοκ. 

Το Σάββατο 22/10/2011 η κηδεία του μετατράπηκε σε μεγαλειώδη συγκέντρωση, σε μια διαδήλωση αντάξια της θυσίας του. Χιλιάδες συναγωνιστές, σύντροφοι, εργάτες και εργάτριες, νεολαίοι, αυτοαπασχολούμενοι, συγγενείς και φίλοι συνόδευαν τον Δημήτρη στην τελευταία του κατοικία στο Νεκροταφείο Βύρωνα για να τιμήσουν το νεκρό αγωνιστή.

Οκτώβριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου