Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Πρόκληση για την ελληνική κοινωνία

οι ετήσιες αμοιβές των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) που καταβάλει το ελληνικό δημόσιο

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση του ΥΠ.ΟΙΚΟ.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των λαϊκών στρωμάτων συρρικνώνονται συνεχώς, που η φτώχεια και η εξαθλίωση διευρύνεται εξ αιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής, αποτελεί πρόκληση για το λαό η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τις αμοιβές των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ.). 

Οι αμοιβές των μελών της Διοίκησης του Ταμείου επανέρχονται στα επίπεδα που είχαν πριν τις περικοπές -είχαν μειωθεί κατά 40%- που επέβαλε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης. 

Πρόκειται για τα μέλη του Δ. Σ του Τ.Χ.Σ , η θητεία των οποίων αρχίζει με το διορισμό τους ή την ανάληψη των καθηκόντων τους και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017. 

Οι συνολικές ετήσιες μεικτές αποδοχές των μελών της Διοίκησης του Ταμείου ορίζονται ως ακολούθως: 
  • Του διευθύνοντος συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 220.000 ευρώ. 
  • Του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Εκτελεστικής Επιτροπής στις 185.000 ευρώ. 
  • Των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπή στις 155.000 ευρώ. 
  • Του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου στις 120.000 ευρώ.
Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου θα λαμβάνουν ετησίως το ποσό των20.000 ευρώ, καθώς και το ποσό των χιλίων 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νομίμως.

Για τα μέλη εκείνα της Διοίκησης του Ταμείου που συμμετέχουν ως μέλη και στην Επιτροπή Ελέγχου του Ταμείου καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή ποσού 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νομίμως, με ανώτατο όριο το ποσό των 5.000 ευρώ.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 29 Οκτώβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου