Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Με δακρυγόνα υποδέχτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους συνταξιούχους

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Η αστυνομία κτύπησε τα περήφανα γηρατειά για να μην φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός... εξέφρασε τη δυσφορία του στο στον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
 
Οι Ομοσπονδίες των συνταξιούχων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προχώρησαν σε συντονισμένο βηματισμό, ένωσαν δυνάμεις και πραγματοποίησαν σήμερα μαζική συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά στις 10 το πρωί. 

Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων τους οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν την πορεία με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει αντιπροσωπεία τους τον πρωθυπουργό και να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για τις συνεχιζόμενες περικοπές στις συντάξεις.

Η πορεία των συνταξιούχων σταμάτησε στην συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Ως γνωστό στο σημείο αυτό είναι παρατεταμένες αστυνομικές κλούβες για να εμποδίσουν την πορεία να κατευθυνθεί προς το γραφείο του πρωθυπουργού. Όταν οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν τις κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους προς το πρωθυπουργικό μέγαρο η αστυνομία για να τους διαλύσει τους επιτέθηκε ρίχνοντας τους χημικά και δακρυγόνα στους διαδηλωτές. 


Η αντίδραση των αστυνομικών προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που τρώνε ξύλο και χημικά οι συνταξιούχοι από την κυβέρνηση Σύριζα. Το ίδιο έγινε και στις 8 Ιανουαρίου 2016, όταν πραγματοποιούσαν και πάλι συγκέντρωση ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. 

Και τότε διέταξε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να γίνει ΕΔΕ για τα επεισόδια με τους συνταξιούχους προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για την χρήση χημικών και την γενικότερη στάση των αστυνομικών δυνάμεων και να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν. 

Σήμερα παίζουν ξανά το ίδιο έργο. Ξύλο και χημικά στους συνταξιούχους και μετά... ευαισθησία, αυτή τη φορά από τον πρωθυπουργό. Πόσο άραγε θα μας κοροϊδεύουν: 

Οι συνταξιούχοι καλούν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων».

3 Οκτώβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου