Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΒΥΡΩΝΑΣ: Μια Τρολ δημοτική αρχή!

Αναδημοσίευση από εδώ.

Του Σωτήρη Παπαμιχαήλ

Στη γλώσσα του Διαδικτύου η λέξη τρολ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, mailing list, chat room ή μπλογκ, με σκοπό να προκαλέσει και να ερεθίσει ή και να παραπλανήσει άλλους χρήστες και γενικά με κάθε τρόπο να διαταράξει μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα ώστε να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες.

Με βάση τα παραπάνω έβαλα τίτλο σε τούτο δω το κείμενο "Μια Τρολ δημοτική αρχή", θέλοντας να παρουσιάσω τη συμπεριφορά της, που στόχο βέβαια δεν έχει να προκαλέσει – τουλάχιστο με τον τρόπο που το κάνουν τα τρολ στο διαδίκτυο – αλλά να παραπλανήσει τους δημότες, σχετικά με το ανύπαρκτο έργο της και να «εξοντώσει», όσους διαφωνούν με τις αποφάσεις και τις κινήσεις της.

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά τρολλαρίσματα της δημ. αρχής.
Το πιο πρόσφατο είναι οι περιοδείες του δημάρχου και των παρατρεχάμενων που τον ακολουθούν και «συμπτωματικά» είναι πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Κυκλοφορούν λοιπόν σε γειτονιές της πόλης και ουσιαστικά συζητούν μεταξύ τους – σχεδόν όλοι μέλη της ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ και του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα- μια και οι δημότες αδιαφορούν τελείως, όπως για παράδειγμα στον εκπολιτιστικό σύλλογο Καρέα, όπου δεν τους περίμενε κανείς (εδώ πρέπει να παραδεχτώ πως η αδιαφορία αποτελεί και σημείο των καιρών).

Πρόκειται για μια πραγματικά κωμικοτραγική κατάσταση, όπου η «παρεϊτσα» συζητά και κοροϊδεύει τον εαυτό της, για τον υποτιθέμενο «Συμμετοχικό Προϋπολογισμό». Παραμύθια της Χαλιμάς βέβαια, καθώς ο προϋπολογισμός του δήμου έχει ήδη ψηφιστεί, δεν αλλάζει και λεφτά δεν υπάρχουν. Έτσι, η μόνη συμμετοχή των δημοτών στην υποτιθέμενη διαμόρφωση του, μπορεί να είναι η απόφαση, αν τα παγκάκια στο πάρκο θα πρέπει να βαφτούν πράσινα η κίτρινα. Κι αυτό ξεδιάντροπα τελείως το αποκαλούν «Συμμετοχικό Προϋπολογισμό».

Όμως ο «Συμμετοχικός προϋπολογισμός» πέρα από τρολλάρισμα ανήκει σε εκείνη την κατηγορία δράσεων «Βαφτίζουμε το κρέας, ψάρι» Μια μορφή δράσης στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται με εξαιρετικές επιδόσεις βαφτίζοντας την τρόικα Θεσμούς τις Αμυγδαλέζες και τα κέντρα συγκέντρωσης, Χοτ Σποτς αλλά και τις χωματερές στο βουνό, πράσινα σημεία.
Αιδώς Αργείοι, για να θυμηθούμε τον Αίαντα.

Και πάμε στο επόμενο τρολλάρισμα.
Πρόκειται για το κόστος των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας. Μέχρι στιγμής, ο δήμαρχος, μας έχει δώσει διαφορετικά νούμερα σε διαφορετικές περιπτώσεις. Ανάλογα με τις ανάγκες του αλλάζει το κόστος της υπηρεσίας τρολλάροντας το δημ. συμβούλιο. Ξεκίνησε με κόστος 3.400.000 περίπου, στη συζήτηση στο Δ.Σ. για την ανακύκλωση, και κατέβηκε πρόσφατα στην εισήγησή του στο Δ.Σ. για τα δημ τέλη του 2017, στα 2.200.000, προσθέτοντας όπως είπε το κόστος των νέων προσλήψεων, οι οποίες δεν ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ το χρόνο στο σύνολό τους. ¨αντε βρες εσύ αναγνώστη το πραγματικό κόστος τελικά.

Και καταλήγουμε με την ανακοίνωση του αντιδημάρχου υγείας, ο οποίος δυστυχώς στην προσπάθεια του να προστατεύσει τον δήμαρχο, δεν τρολλάρισε, αλλά ως νέος Μακ Καρθρυ, κυνηγά μάγισσες και δικάζει προθέσεις. Και εξηγώ. 

Γράφει ο αντιδήμαρχος κος Σπυρόπουλος στην ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στο ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Φαρμακείου κο Δημ. Σουλιώτη «Είναι αξιοσημείωτο ότι οι επιθέσεις (σημ. συντάκτη του κου Σουλιώτη) έχουν ενταθεί από την ημέρα που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου - Συσσιτίου και Κοινωνικού Φαρμακείου».
Τι είναι όμως αυτό το κοινωνικό Φαρμακείο, που όπως μας λέει ο αντιδήμαρχος τρομοκρατήθηκε από την πρόθεση του δήμου να φτιάξει δικό του φαρμακείο? (λες κ υπονοεί ότι θα χάσει την πελατεία).

Το κοινωνικό Φαρμακείο τον Οκτώβριο του 2016 θα συμπληρώσει 4 χρόνια παρουσίας υπολογίζοντας ότι επισκέψεις θα φτάσουν τα 19 με 20 χιλιάδες. 
Η δράση του δεν περιορίζεται στην έκταση του Βύρωνα αλλά δέχεται ανέργους και απόρους από όλη την περιοχή της Αθήνας!

Στο ΚΙΦΒ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 26 εθελοντές που στηρίζουν ταυτόχρονα με την μηνιαία συνδρομή τους τις δαπάνες λειτουργίας του, ενώ 35 περίπου φαρμακεία στηρίζουν με φάρμακα το έργο του και 105 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, που ανήκουν στο δίκτυο αλληλεγγύης του, προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους υποδεχόμενοι τους ανασφάλιστους στα ιατρεία τους. Ταυτόχρονα το ίδιο χρονικό διάστημα 4 διαγνωστικά κέντρα προσέφεραν επίσης δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε χιλιάδες συμπολίτες μας όπως μαγνητικές και αξονικές εξετάσεις, μαστογραφίες, ακτινογραφίες, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, τριπλεχ καρδιάς, τεστ κοπώσεως κλπ. 

Στα χρόνια αυτά το ΚΙΦΒ δέχτηκε 14.430 περίπου επισκέψεις ανέργων και απόρων ανασφάλιστων συμπολιτών μας προσφέροντας δωρεάν πάνω από 86.000 σκευάσματα φαρμάκων ενώ δέχτηκε την διεθνή υποστήριξη από κινήματα αλληλεγγύης της Γαλλίας Ιταλίας Γερμανίας Ολλανδίας και από μεμονωμένους έλληνες και ξένους πολίτες που διαμένουν στην Φιλανδία την Ισπανία μέχρι και την Αυστραλία!....
Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, φοβούνται το μελλοντικό φαρμακείο του δήμου. Έλεος χριστιανοί (μη ξαναγυρίσω στον Όμηρο).

Και μια και όπως φαίνεται οι μάγισσες δεν κάθισαν να τις πιάσει ο αντιδήμαρχος, αποφάσισε να νουθετήσει το Σωματείο εργαζομένων και να του υποδείξει, πως πρέπει να συμπεριφέρεται στα μέλη του γράφοντας «Προκαλεί εντύπωση και έχει δημιουργήσει ερωτηματικά τόσο σε εμένα όσο και σε εργαζόμενους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής η αδράνεια του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα στο να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους από τη συκοφαντία και τη δυσφήμιση που εξαπολύει εναντίον τους ο κ. Σουλιώτης.»(βέβαια ονόματα δε λέμε, απλά αφήνουμε τις φήμες και τη διχόνοια να κάνουν τη δουλειά τους) Περίεργος τρόπος να λειτουργούν θεσμικοί παράγοντες, δε νομίζετε? Κρίμα…

Σταματώ εδώ αυτό το άρθρο, για να μη καταχραστώ άλλο το βήμα που έχω σ αυτή την εφημερίδα, με την υπόσχεση να συνεχίσω και με άλλες υπέροχες τρολλιές της δημ. αρχής στο επόμενο φύλλο.

Ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ είναι ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος.

Πηγή: zo2.gr - 7 Οκτώβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου