Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ματαιώθηκε πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (vid)

Αναδημοσίευση από εδώ.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Αβραμίδης
Ένταση επικράτησε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατά την αντιπαράθεση δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών που βρέθηκαν στις αίθουσες όπου διεξάγονταν υποθέσεις πλειστηριασμών. 

Όπως αναφέρει το Thessnews.gr «Πρόκειται για μέλη του συντονιστικού συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών που όπως και την προηγούμενη εβδομάδα θέλησαν να μπουν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου όπου διεξάγονται οι διαδικασίες των πλειστηριασμών.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν ταυτότητες σε όσους ήθελαν να εισέλθουν, γεγονός που οδήγησε σε αντιδράσεις».

Επίσης, σύμφωνα με τον Χρήστο Αβραμίδη που βρισκόταν στο σημείο και ανάρτησε σχετικά βίντεο , φαίνεται να έχει γίνει ήδη μια προσαγωγή ενώ οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους δημοσιογράφους να καταγράψουν όσα συνέβαιναν.

Δεκάδες άτομα κατάφεραν να ματαιώσουν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκαν επεισόδια με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το τελευταίο video πριν από την ματαίωση της διαδικασίας

Όπως μεταδίδει από τη Θεσσαλονίκη ο Χρήστος Αβραμίδης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον μια προσαγωγή ενώ η αστυνομία εμπόδισε φωτορεπόρτερ να καταγράφουν τα γεγονότα.

Μετά τις συγκρούσεις, οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν στο δικαστικό μέγαρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκρούσεις ήταν γενικευμένες. Δηλαδή όση ώρα υπήρχε ισχυρή ένταση εκτός του κτιρίου, όσοι είχαν καταφέρει να μπουν, συγκρούστηκαν με την αστυνομία για να εισέλθουν στην αίθουσα και να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός, κάτι που τελικά πέτυχαν. 



Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πήγαν με πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου η Ελληνική Αστυνομία, ανέφερε δια του εκπροσώπου της ότι δεν ξέρει που βρίσκεται ο προσαχθέντας.


Μετά από την την πίεση των συγκεντρωμένων, η αστυνομία ενημέρωσε ότι ο προσαχθέντας βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν έχει μετατραπεί σε σύλληψη. Συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση έξω από το Α.Τ. Δωδεκανήσου μέχρι να απελευθερωθεί ο διαδηλωτής.


πηγές huffingtonpostl, info-war.gr

Πηγή: ertopen.com - 5 Οκτώβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου