Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλη διαδήλωση κατά Ομπάμα - Σύγκρουση με την κυβερνητική απαγόρευση

Αναδημοσίευση από εδώ.

Με αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα υποδέχτηκε ο ελληνικός λαός τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μπ. Ομπάμα.



Το «απεφασίσαμεν και διατάσσομεν» φέτος, μέρες Πολυτεχνείου πάλι, δεν είχε την υπογραφή του Ζαγοριανάκου αλλά της κυβέρνησης Τσίπρα -ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.


Χιλιάδες όμως λαού, σωματεία, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, πολιτικές οργανώσεις και αγωνιστές έσπασαν στην πράξη την απαγόρευση συγκεντρώσεων διεκδικώντας την πορεία προς το άντρο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, την αμερικάνικη πρεσβεία.

Η πορεία ανέβηκε τη Σταδίου, όπου στο ύψος της Κολοκοτρώνη – Αμερικής («στο σύνορο της Αμερικής», που έλεγε και η αλησμόνητη αντίστοιχη αστυνομικη απαγόρευση κατά την επίσκεψη Μπους το 1991) είχαν παραταχθεί κλούβες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές, διεκδίκησαν το δικαίωμα στην πορεία επιχειρώντας να σπάσουν τον κλοιό.

Στη σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής που ακολούθησε συμμετείχαν συνδικαλιστές, μέλη της ΕΑΑΚ, αγωνιστές του κινήματος, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ΜΑΤ, που ψέκασαν με χημικά (απαγορευμένα σε καιρό πολέμου) και βομβάρδισαν με κρότου λάμψης τους διαδηλωτές, χτύπησαν από πολλές μεριές δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες.

Στις επόμενες ώρες η ανάρτηση θα συμπληρωθεί με εκτενέστερο ρεπορτάζ και άλλα βίντεο από τη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα.





Πηγή: pandiera.gr - 15 Νοέμβρη 2016

Επίσης αναδημοσιεύουμε φωτογραφίες που μας απέστειλαν συμπολίτες μας από την επίθεση των ΜΑΤ στην κεφαλή της περιφρούρησης της πορείας επί της οδού Σταδίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου