Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η 24η συνάντηση «Χωρίς Μεσάζοντες»

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
 
Η 24η συνάντηση «Χωρίς Μεσάζοντες» ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί για τη διάθεση των προϊόντων τους σε συμφέρουσες τιμές, είναι οι αιτίες που αυτές οι δράσεις συνεχίζουν να αντέχουν και συνεχίζουν να οργανώνονται.


Τα αποτελέσματα της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων με τη μείωση των μισθών, τη χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και την αύξηση της ανεργίας μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τον αγώνα και την αλληλεγγύη των από «κάτω», των άμεσα θιγόμενων, των μικρών παραγωγών και των εργαζομένων και ανέργων κόντρα στα συμφέροντα των μεσαζόντων και των κυκλωμάτων της αγοράς που αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Σε αυτή τη λογική –κόντρα στην κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ- προσπαθούμε να πορευτούμε και έχουμε καταφέρει να δίνουμε σε εκατοντάδες συν-δημότες την ευκαιρία να παραγγείλουν ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές και να τα προμηθευτούν απ’ ευθείας από τους παραγωγούς χωρίς μεσολάβηση μεγαλοεμπόρων και αλυσίδων μεσαζόντων που μεγιστοποιούν το κόστος των προϊόντων.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στηριχτεί –και στηρίζεται- από εκατοντάδες οικογένειες και δεκάδες παραγωγούς που ωφελούνται από τις συναντήσεις «Χωρίς Μεσάζοντες», στα πλαίσια ενός αμοιβαίου ωφέλους μεταξύ των παραγωγών και των καταναλωτών.

Ευχαριστούμε όλους όσους έχουν στηρίξει αυτή την προσπάθεια –συμπολίτες και παραγωγούς. Ακόμη, όσοι έχετε στηρίξει αυτή την προσπάθεια, πρέπει να γνωρίζετε πως στο τέλος κάθε διανομής, οι παραγωγοί προσφέρουν δωρεάν προϊόντα με τα οποία ενισχύονται άπορες οικογένειες στην πόλη.

Δεν επιδιώκουμε η δράση αυτή να λειτουργήσει ως άλλη μία λαϊκή αγορά στην πόλη ή να αντικαταστήσει την εμπορική κίνηση. Αντίθετα: την αντιλαμβανόμαστε ως μία συνάντηση παραγωγών και πολιτών/καταναλωτών, η οποία αναπτύσσεται στη βάση μιας διαφορετικής λογικής, της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας και του δίκαιου κέρδους. Για αυτό και επιδιώκουμε την προπαραγγελία των προϊόντων, η οποία απαιτεί τη συνειδητή συμμετοχή του πολίτη και η οποία δίνει τη δυνατότητα στον παραγωγό να γνωρίζει τις ποσότητες που θα διαθέσει και να διαμορφώσει τιμές που προσεγγίζουν τις τιμές χονδρικής.

Οι ως τώρα δράσεις του κινήματος υποχρέωσαν τα Σούπερ Μάρκετ και την «αγορά», να ρίξουν τις τιμές σε διάφορα προϊόντα. Τα κυκλώματα της αγοράς, κερδοσκόποι, οι διάφοροι μεσάζοντες, και οι πολιτικοί τους προστάτες -εντός και εκτός κυβέρνησης- θέλουν οι δράσεις αυτές να σταματήσουν, να καταργηθούν και κινούνται με νομικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Σας καλούμε να στηρίξτε τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες».
Να αγωνιστούμε για να εμποδίσουμε την κατάργησή τους.

Διεκδικούμε:
  • Την κατοχύρωση του δικαιώματος των παραγωγών να διαθέτουν ελεύθερα τα προϊόντα τους σε όλη την επικράτεια.
  • Την διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί στους παραγωγούς οι οποίοι συμμετείχαν σε αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες».
  • Την νομική θωράκιση των αγορών διάθεσης προϊόντων «Χωρίς μεσάζοντες».
  • Την διασφάλιση του δικαιώματος των καταναλωτών να προμηθεύονται ποιοτικά και φθηνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς της επιλογής τους.
Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερώνονται από την συλλογικότητα μας ή και να συμμετέχουν στη δράση αυτή, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα politestouvirona.blogspot.com.

Δεκέμβριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου