Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Χρήματα τέλος για τη «Μαρινόπουλος» – Χωρίς μισθό Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι, «στον αέρα» η… διάσωση

Αναδημοσίευση από εδώ.

Εξαντλήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας «Μαρινόπουλος ΑΕ», η οποία είχε προβλεφθεί από τη συμφωνία μεταξύ των τραπεζών της οικογένειας Μαρινόπουλου και της «Σκλαβενίτης», μετά την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σουπερμάρκετ.

Αρμόδιες πηγές, μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έλεγαν ότι πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, ενώ η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί.

Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017, αλλά δεν είναι σαφές αν όντως πρόκειται να συμβεί. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η μεγαλύτερη προσπάθεια διάσωσης επιχείρησης στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, είναι «στον αέρα». Έτσι κινδυνεύουν περίπου 13.000 θέσεις εργασίας της Μαρινόπουλος ΑΕ, εκατοντάδες επιχειρήσεις – προμηθευτές της και δε θα πέσουν στην αγορά, όπως προβλεπόταν στο πρώτο δίμηνο του 2017, περί τα 350 εκατ. ευρώ.


Πηγή: ertopen.com - 29 Δεκεμβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου