Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Χίος: Σε απόγνωση οι πρόσφυγες - Χωρίς ρεύμα και νερό για μέρες ο καταυλισμός της Σούδας

Αναδημοσίευση από εδώ.


Απόγνωση και συσσωρευμένη αγανάκτηση επικρατεί στον καταυλισμό μεταναστών της Σούδας στην πόλη της Χίου με τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εκλιπαρούν για βοήθεια τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.


Όπως αναφέρουν παρά το τσουχτερό κρύο που τα βράδια φθάνει τους 2 βαθμούς κελσίου, έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος τις τελευταίες 10 ημέρες χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ειδοποίηση από τους υπεύθυνους του καταυλισμού. Οι ήδη τραγικές συνθήκες έγιναν ακόμη χειρότερες όταν πριν από 6 ημέρες διεκόπη και η παροχή νερού χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποκατασταθεί η ζημιά.

Οι πρόσφυγες προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν το κρύο φθάνοντας μέχρι το σημείο να κατασκευάσουν μόνοι τους αυτοσχέδιες σόμπες με ρεύμα που παίρνουν από τους ηλιακούς φορτιστές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, θέτοντας σε κίνδυνο της ζωή τους.

Παράλληλα καταγγέλλουν την κακή ποιότητα φαγητού που τους μοιράζεται από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), λέγοντας ότι εξαιτίας της κακής ποιότητας των γευμάτων έχουν αρρωστήσει δεκάδες πρόσφυγες.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί αφού στον καταυλισμό δεν υπάρχει επαρκής ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να παραμένουν άρρωστα εντός των σκηνών χωρίς ιατρική φροντίδα.

Ένα αυτοσχέδιο πλακάτ στην είσοδο του καταυλισμού της Σούδας με τη φράση «Χρειαζόμαστε ηλεκτρικό ρεύμα, το Χαλέπι έχει», υπενθυμίζει σε όλους τις καθημερινές άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν 700 άτομα στο κέντρο της πόλης της Χίου.

Πηγή: politischios.gr

Πηγή: newsbomb.gr - 19 Δεκεμβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου