Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΣΕΚΕΣ: Ραντεβού – συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων για το Νερό, Δευτέρα 2 Γενάρη, ώρα 8.30πμ

Αναδημοσίευση από εδώ.

Εκδικάζεται τη Δευτέρα 2 Γενάρη και ώρα 9 πμ., στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, και μάλιστα ως πρώτη δίκη του 2017, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν εργαζόμενοι και κινήματα, κατά της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΥΔΑΠ (23 Δεκέμβρη 2016), με την οποία μοίρασαν στον εαυτό τους και με τη σύμφωνη γνώμη διοίκησης και κυβέρνησης 40 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της ΔΕΚΟ.

Το ΣΕΚΕΣ, από την πλευρά του, που πρωτοστατεί στον αγώνα κατά του ξεπουλήματος του Νερού, καλεί όλες τις δυνάμεις του κινήματος του δημόσιου νερού (εργαζόμενοι, φορείς, συλλογικότητες κοινωνία των πολιτών) σε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, στις 8:30 π.μ., στο κτήριο 5, της πρώην σχολής Ευελπίδων.Στην κινητοποίηση μετέχει και το ΜΕΤΑ.

«Είπαμε, το κάνουμε και θα το κάνουμε. Σε κάθε απόπειρα οποιουδήποτε (τρόικα, “θεσμών”, κυβέρνησης, διοίκησης, ιδιωτικών συμφερόντων) ενάντια στο δημόσιο νερό, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, ενάντια στο δικαίωμα της κοινωνίας σε φθηνό, ποιοτικό και επαρκές νερό, ενάντια στα εργατικά συμφέροντα θα μας βρίσκουν μπροστά τους.
Δε θα αφήσουμε δυνατότητα, τρόπο, χρόνο ανεκμετάλλευτο υπέρ του δημόσιου νερού.Το νερό δε θα ιδιωτικοποιηθεί. Οι πολίτες της Αττικής δε θα στερηθούν την πρόσβαση στο πόσιμο νερό. Η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, το Νερό δε θα περάσει στο Υπερταμείο», σχολιάζει σχετικά το ΣΕΚΕΣ.

Να σημειωθεί πως ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και της διοίκησης ΕΥΔΑΠ προς τους πολίτες – καταναλωτές δεν έχει… πάτο (σ.σ.: σαν το χρέος). Και αυτό, διότι -πέραν των 40 εκατ. ευρώ που έκαναν ως χριστουγεννιάτικο «μποναμά» στον εαυτό τους οι μέτοχοι (μέσα σε αυτούς και το γνωστό «fund» Πόλσον), έχουν διαθέσει επίσης 20 εκατ. για τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής και αλλά 33 εκατ. έχουν ήδη μοιραστεί ως μέρισμα μέσα στο 2016. Με λίγα λόγια, ένα σύνολο 93 εκατ. ευρώ έχει γίνει… ατμός (σ.σ.:σχεδόν όσο και η μισθοδοσία όλου του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ).

Και αυτό, τη στιγμή που οι «ευαίσθητοι» διοικούντες της εταιρείας συζητούν επί ένα χρόνο, για κοινωνικό τιμολόγιο της τάξης των 50 ή 100 ή 150 χιλιάδων ευρώ και προχωρούν σε αδιάκριτες διακοπές υδροδότησης, περικοπές μισθών και επενδύσεων υπέρ του καταναλωτικού κοινού κτλ.

Πηγή: ertopen.gr - 1 Ιανουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου