Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Περιουσιολόγιο: Τέλος.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ


Ταφόπλακα στην δίκαιη κατανομή της φορολογίας μέσω της αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων, βάζει η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με γραπτή δήλωση στη βουλή της υφυπουργού οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου.

Συγκεκριμένα, η Αικ. Παπανάτσιου με γραπτή δήλωση σε απάντηση ερώτησης του χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγού, τόνισε ότι στο περιουσιολόγιο του οποίου η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, θα περιλαμβάνονται κυρίως ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα μεταφοράς, κατοχή μετοχών, αμοιβαίων κεφαλαίων και εταιρικών μεριδίων. Αντιθέτως δεν θα περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις, τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και οι μετοχές αλλοδαπών ναυτιλιακών εταιρειών και αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Δηλαδή θα περιλαμβάνονται τα οικονομικά στοιχεία που μέχρι σήμερα έτσι κι αλλιώς δηλώνονταν στις φορολογικές δηλώσεις.

Για ακόμη μια φορά αποκαλύπτονται τα ψέματα που μας φλόμωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα κλείνει το μάτι στη φοροδιαφυγή αυτών που στηρίζουν την κυβέρνηση ενώ η φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων μέρα με την μέρα διευρύνεται.

Η καθιέρωση ετήσιου αναλυτικού Περιουσιολογίου-Φορολογικής δήλωσης που θα ανανεώνεται με νέα στοιχεία κάθε χρόνο και θα αναδεικνύει, με την αύξηση ή μείωση της περιουσίας και των δαπανών τα πραγματικά εισοδήματα, είναι το πρώτο πράγμα που θα έκανε μια κυβέρνηση που θέλει να μειώσει την φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή. Και η παρούσα κυβέρνηση -όπως και οι προηγούμενες- δεν το επιθυμεί.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 7 Ιανουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου