Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και σχολεία Ειδικής Αγωγής: Δεν θα επιτρέψουμε καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων

Αναδημοσίευση από εδώ.

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή! Καμία επιβάρυνση των εξυπηρετούμενων!», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Επισημαίνει ότι ο καινούριος χρόνος μπήκε με πολλούς εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι για μήνες, ενώ πολλοί άλλοι απειλούνται με μειώσεις μισθών, αλλαγή συμβάσεων και απολύσεις. Το Σωματείο καλεί σε επαγρύπνηση και προειδοποιεί ότι δεν θα επιτραπεί καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων, καμία επιβάρυνση των εξυπηρετούμενων.

Καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 5 Γενάρη στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του ΣΕΜΙΣΕΑ (Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα, 2ος όροφος).

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΔΣ του Σωματείου εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία, χαρά και δύναμη σε όλους και στις οικογένειές μας. Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με το κεφάλι ψηλά, με ετοιμότητα κι αγώνα για υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Ο καινούριος χρόνος μπαίνει με πολλούς συναδέλφους να είναι απλήρωτοι για μήνες, ενώ πολλοί άλλοι απειλούνται με μειώσεις μισθών, αλλαγή συμβάσεων και απολύσεις.

Οι αλλαγές που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δρομολογεί μέσα στις γιορτές και αφορούν στο πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής, ήταν αναμενόμενες. Είναι συνεπείς με τη γραμμή κυβέρνησης και ΕΕ για μείωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του χώρου. Μεθοδεύεται από χρόνια, μέσω της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΠΥ και το φόρτωμα του κόστους για τις ανάγκες Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής στην ίδια την οικογένεια, αλλά και τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, με αυτές τις αλλαγές προωθείται πιο συγκεκριμένα η από χρόνια μεθόδευση γιγάντωσης της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα και η συγκέντρωση του χώρου, μέσω κλεισίματος των μικρών, σε μεγάλες επιχειρήσεις (αλυσίδες, ομίλους κλπ). Γι’ αυτό με τη συγκεκριμένη αλλαγή, εκτός των εργαζόμενων και των εξυπηρετούμενων, παιδιών ή/και ενηλίκων, χτυπιούνται και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες του χώρου και τα πολύ μικρά κέντρα Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα με ψυχραιμία, συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο μας σαν ένας άνθρωπος, να αποκρούσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών για να αξιοποιηθούν οι αλλαγές στο χτύπημα μισθών, αλλαγή συμβάσεων, απολύσεις και αύξησης της πληρωμής των γονιών για θεραπείες.

Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν! Με τον ενιαίο αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Απαιτείται επαγρύπνηση. Πρέπει να περιφρουρηθούμε και από τις προσπάθειες των εργοδοτών, που εμφανίζονται σαν “συνάδελφοι” ή “συνεργάτες”, να μας χρησιμοποιήσουν ώστε να αγωνιστούμε για τα δικά τους συμφέροντα.

Προειδοποιούμε: Δεν θα επιτρέψουμε καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων! Καμία επιβάρυνση των εξυπηρετούμενων! Θα αγωνιστούμε, όπως πάντα, μαζί με το αγωνιστικό γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα και σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε και τους αυτοαπασχολούμενους του χώρου για:
  • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ με βάση τις ανάγκες.
  • Για άμεση αποπληρωμή των οφειλών του προς τις οικογένειες και τα κέντρα.
  • Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή - αποκατάσταση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο.
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους στα ΝΠΙΔ και σε όλο τον κλάδο,
  • Κάλυψη των αναγκών των ΝΠΙΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην προοπτική ένταξή τους στο δημόσιο».
πηγή 902.gr

Πηγή: ertopen.com - 4 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου