Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: Δηλώνει την αντίθεση του στην επέκταση χρήσεων στον Υμηττό

Σωματείο Εργαζομένων
Δήμου Βύρωνα

Παρεμπόδιση επέκτασης χρήσης στην δασώδη περιοχή του Υμηττού

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/1/2017 η Δημοτική Αρχή έφερε προς συζήτηση σχέδιο για δημιουργία χώρων συγκέντρωσης μεταφόρτωσης απορριμμάτων και πράσινου σημείου στο βουνό του Υμηττού. Με αυτή την πρόταση χωροθέτησης του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και δημιουργίας οικοπέδου χώρου φύλαξης αδέσποτων ζώων στα λατομεία, μέσα στην καρδία του βουνού, ο Δήμος επιβαρύνει περαιτέρω την ανάπτυξη του δάσους, συνεχίζοντας την σωρεία παραβάσεων των σχετικών με την προστασία των δασών νόμων. 

Η ενέργεια αυτή της Δημοτικής Αρχής έρχεται σε αντίθεση με τις εξαγγελθείσες δεσμεύσεις της, ότι «δεν επιδιώκει χρήσεις μέσα στο δάσος του Υμηττού ενώ καταδικάζει τις ήδη υπάρχουσες». Από ότι φαίνεται είναι μια προσπάθεια για έμμεση εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων που το σωματείο μας μαζί με τον λαό του Βύρωνα κατάφερε να αποτρέψει την εφαρμογή του. 

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει μέτρα για την προστασία του Υμηττού. Να βάλει τέλος στην λεηλασία του βουνού από τα κάθε λογής επιχειρηματικά και κρατικά συμφέροντα που απεργάζονται επεκτάσεις χρήσεων σε δασώδεις περιοχές. 

Ο Υμηττός είναι ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου και είναι χρέος μας να εμποδίσουμε την περαιτέρω υποβάθμισή του.

Το Δ.Σ.
30/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου