Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Σωματείο Εργαζομένων Δ. Βύρωνα: Να σταματήσουν οι πολιτικές που γεννούν εργατικά ατυχήματα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Την Τρίτη 31 Γενάρη 2017 στον Δήμο Βύρωνα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Νεκροταφείο, συνάδελφος μας ηλεκτρολόγος, στην προσπάθεια του να επισκευάσει πίνακα της ΔΕΗ, χτυπήθηκε στο πρόσωπο από ισχυρή λάμψη(λόγω βραχυκυκλώματος) με αποτέλεσμα να υποστεί έγκαυμα και μικρές βλάβες στους οφθαλμούς του.

Κατ’ αρχήν να ευχηθούμε στον συνάδελφο μας ταχεία ανάρρωση και να είναι πολύ σύντομα κοντά μας.

Την στιγμή του ατυχήματος, στον Δήμο Βύρωνα(και συγκεκριμένα εδώ και 2 μήνες) ήταν ο μοναδικός ηλεκτρολόγος. Και αυτό το εργατικό ατύχημα είναι αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού (απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού), της εντατικοποίησης της εργασίας, της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που υλοποιούν τόσα χρόνια στην συντριπτική τους πλειοψηφία και οι Δημοτικές Αρχές. Στο Δήμο Βύρωνα μπορεί μετά και την επιμονή του σωματείου να δίνονται ορισμένα μέσα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π) και αυτά με καθυστέρηση- τέλος Δεκέμβριου δίνονται για το 2016- ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά δεν επαρκούν ( μια φόρμα και ένα ζευγάρι παπούτσια για όλο το χρόνο) καθώς επίσης δεν υπάρχει γιατρός εργασίας, τεχνικός ασφαλείας και δεν γίνονται οι προβλεπόμενες από το νόμο ιατρικές εξετάσεις. Δεν υπάρχουν ατομικοί φωριαμοί για τα ρούχα των εργαζομένων. 

Καταγγέλλουμε αυτές τις πολιτικές και όλους όσους τις εφαρμόζουν, με τελικό σκοπό την κατάργηση της μόνιμης-σταθερής εργασίας, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων, την ακόμη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης(5μηνα- τώρα οχτάμηνα με 420-490 ευρώ κ.α.), την καταπάτηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σας καλούμε σε καθημερινό αγώνα και πάλη για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας. 

Να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Κανένας εργαζόμενος χωρίς μέσα ατομικής προστασίας στη διάρκεια της εργασίας. 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να μην καταργηθούν τα ΒΑΕ, να υπερασπίσουμε την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας. 

Το Δ.Σ.
Φεβρουάριος 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου