Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Πέμπτη 27/4: Για… έβδομη φορά, στο εδώλιο οι 18 ΜΑΤατζήδες για τις ωμότητες του Ιουνίου 2011

Αναδημοσίευση από εδώ.
Από τις ωμότητες των αστυνομικών, δεν ξέφυγε
και ο επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ
στο Δημόσιο, Γρηγόρης Καλομοίρης

Επαναλαμβάνεται την Πέμπτη 27 Απρίλη, έπειτα από… επτά αναβολές(!!!) η δίκη που αφορά στους 18 άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που κυριολεκτικά μακέλευσαν διαδηλωτές και πολίτες, το διήμερο 28-29 Ιουνίου 2011, κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας των συνδικάτων κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Η δίκη θα γίνει, στις 10πμ., στο κτήριο 9, αίθουσα 2, των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων. Μεταξύ των ατόμων που χτύπησαν, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης και ο επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο δημόσιο τομέα Γρηγόρης Καλομοίρης.

Ο γραμματέας του ΜΕΤΑ και τότε αντιπρόεδρος της
ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης, μετά τον τραυματισμό του

Στο σκεπτικό του δικαστηρίου που ανέβαλε την υπόθεση, κατόπιν σχετικού αιτήματος της υπεράσπισης των κατηγορουμένων στο οποία συμφώνησε και η πολιτική αγωγή, ήταν πως έπρεπε να κληθούν και οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, την εποχή εκείνη, και συγκεκριμένα οι Παπασπύρου, Λιούκας, Κουτσιάρης και Κοτσιράκης, προκειμένου να εξεταστούν. 
Το αίτημα του δικηγόρου των κατηγορουμένων να κληθεί και ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη και νυν εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, Χρήστος Παπουτσής, απορρίφθηκε.

Οι 18 άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ που παραπέμπονται
σε δίκη για τις ωμότητες του Ιουνίου 2011 –
Φωτογραφία από το πινάκιο της δίκης που αναβλήθηκε στις 22-11-16

Η πολιτική αγωγή, επικεφαλής της οποίας είναι η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε να δοθεί πλήρης κατάλογος των αστυνομικών που ήταν τότε στην περιοχή του Συντάγματος. Επιπλέον, ζήτησε -κατόπιν σχετικού αιτήματος του Γ. Χαρίση- να διαβιβαστεί αρμοδίως η φωτογραφία του αστυνομικού που τον χτύπησε και δεν βρίσκεται στους κατηγορουμένους, ώστε να βρεθεί και να οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Το αίτημα αυτό, εμμέσως απορρίφθηκε, αφού η πρόεδρος της έδρας είπε ότι θα εξεταστεί όταν τελειώσει η όλη ακροαματική διαδικασία.

Ο αστυνομικός που χτύπησε στη διάρκεια των κινητοποιήσεων
κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (28-29 Ιουνίου 2011)
το γραμματέα του ΜΕΤΑ και τότε αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργο Χαρίση.
Το όνομά του δε βρίσκεται ανάμεσα στους 18 κατηγορούμενους ΜΑΤατζήδες,
καθώς… αναζητείται από τότε

Αναδημοσίευση από ergasianet.gr
Πηγή: ertopen.com - 27 Απρίλη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου