Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Από την Τρίτη ξεκινούν οι κινητοποιήσεις ενάντια στο 4ο μνημόνιο – Απεργία στα πλοία και στα ΜΜΕ

Αναδημοσίευση από εδώ.

Ξεκινούν την Τρίτη 16 Μάη οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά του 4ου μνημονίου, στο πλαίσιο της Γενικής Πανεργατικής Απεργίας των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μάη.

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο – 4ο μνημόνιο, με τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις», καθώς αποτελεί ντροπή για το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία, με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπει.

Ακόμη και τα «μέτρα ανακούφισης» που εμπεριέχονται στο 4ο μνημόνιο, ουσιαστικά, είναι μέτρα εμπαιγμού και εξαπάτησης του κόσμου της εργασίας και του λαού, ώστε να περάσουν τα σκληρά μέτρα της περικοπής των κύριων και επικουρικών συντάξεων και της δραστικής μείωσης του αφορολόγητου, τα οποία θα στείλουν στα τάρταρα της φτώχειας και της ανέχειας το σύνολο των μεσοκατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

Έτσι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, την Τρίτη:
  • σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι ναυτεργάτες (εδώ η σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ και εδώ της ΠΕΝΕΝ),
  • σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης (εδώ το σχετικό θέμα)
σε στάσεις εργασίας μέχρι και την ημέρα ψήφισης του 4ου μνημονίου, στις 18 Μάη δηλαδή, προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ

Πηγή: ertopen.com - 15 Μάη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου