Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 Μαΐου - ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ


ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ

Η συμφωνία συγκυβέρνησης δανειστών για το άνοιγμα των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων αλλά και από ορισμένες ενώσεις εργοδοτών όπως ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. Άρχισαν να το σκέπτονται ακόμη και μεγάλα Σουπερ Μάρκετ. 

Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα τα Σουπερ Μάρκετ Σκλαβενίτη δεν άνοιξαν καμία Κυριακή. 

Η ίδια η εμπειρία πλέον από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές οδηγεί αρκετούς εργοδότες να μην συμφωνούν με το συγκεκριμένο μέτρο, αφού βλέπουν πως ο τζίρος δεν αυξάνεται. Κερδισμένα από το μέτρο αυτό είναι τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, ενώ οδηγούν τα μικρά καταστήματα σε ένα ανταγωνισμό που δεν μπορούν να τον αντέξουν. Την ίδια στιγμή πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι.

Ο τζίρος των καταστηματαρχών την Κυριακή δεν αυξάνεται και δεν αλλάζει ο μηνιαίος τζίρος γιατί δεν αυξάνονται τα χρήματα που δαπανούν οι πολίτες, αλλά κατανέμονται τα ίδια χρήματα σε περισσότερες ημέρες. 

Εμείς να επισημάνουμε για μια φορά ακόμη, ότι από τους πολίτες λείπουν τα χρήματα για να ψωνίσουν, αφού ο μισθός και η σύνταξη δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες της ζωής. Επαρκούν οι ημέρες που τα καταστήματα είναι ανοικτά.

Δεν πρέπει να συναινέσουμε στην περαιτέρω διατάραξη της οικογενειακής και κοινωνικής συνοχής, μέσα και από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. 

Πρέπει οι πολίτες να σκεφτούμε ως εργαζόμενοι και να μην ψωνίζουμε την Κυριακή. Εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση μας στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας σε όσους εργάζονται στα καταστήματα. 




ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 5 Μάη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου