Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Στη Φιλαδέλφεια για την «υπεράσπιση της Δημοκρατίας» UPD

Αναδημοσίευση από εδώ.
Πλήθος κόσμου στην πλατεία | ΕΦ.ΣΥΝ./Αφροδίτη Τζιαντζή
Συντάκτης: Αφροδίτη Τζιαντζή

Στη Φιλαδέλφεια το απόγευμα της Δευτέρας όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην κεντρική πλατεία Πατριάρχου. Από αφίσες και πανό μέχρι και οι ηλεκτρονικοί πίνακες ανακοινώσεων του Δήμου καλούσαν στη συγκέντρωση και τη συναυλία για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και των δημοσίων χώρων.

Από νωρίς η πλατεία γέμισε με πολίτες κάθε ηλικίας. Η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου διάβασε μηνύματα συμπαράστασης καλλιτεχνών και διανοούμενων.

Λίγο αργότερα, εκατοντάδες πολύχρωμα μπαλόνια αφέθηκαν στον αέρα από τη Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας με το σύνθημα: «σήμερα κάποιοι δεν μπορούν ελεύθερα αύριο δε θα μπορεί κανείς» και «πόλη για το γήπεδο ή γήπεδο για την πόλη». 

ΕΦ.ΣΥΝ./Αφροδίτη Τζιαντζή

«Δε θα γίνουμε πειραματόζωα» και «η δημοκρατία θα νικήσει» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στη σύντομη ομιλία του, ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος.

Αστυνομικές κλούβες ήταν παρατεταγμένες στην Λεωφ. Δεκελείας. Περίπου 100 άτομα βρίσκονταν κοντά στην πλατεία, χωρίς να προκαλέσουν το παραμικρό. 

Ο φόβος μπορεί να έσπασε αλλά δεν έφυγε εντελώς καθώς η συναυλία πραγματοποιήθηκε με πολλές ακυρώσεις και ολοκληρώθηκε στις 21.00. 

ΕΦ.ΣΥΝ./Αφροδίτη Τζιαντζή

Πανεπιστημιακοί, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής, πολιτικά στελέχη της Αριστεράς χαιρέτησαν τη συγκέντρωση.

Παρόντες στη συγκέντρωση οι δήμαρχοι Χαλανδρίου, Περάματος, Κερατσινίου, Νέας Ιωνίας, δημοτικοί σύμβουλοι και κινήσεις πολιτών από δεκάδες δήμους της Αττικης - από το Ελληνικό ως το Μαρούσι και την Αγία Παρασκευή.

Στο πλευρό του δήμου τάχθηκαν με μηνύματά τους και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, η Εύα Κοταμανίδου, η Αφροδίτη Μάνου κ.ά. 

ΕΦ.ΣΥΝ./Αφροδίτη Τζιαντζή

Στόχος της ανοιχτής συγκέντρωσης να σπάσει το «πέπλο σιωπής» που περιβάλλει την πόλη, στον απόηχο ενός μπαράζ χουλιγκανισμών από τραμπούκους που με προκάλυμμα την ΑΕΚ που στρέφονται εναντίον όποιου εκφράζει διαφορετική από τη δική τους άποψη για το γήπεδο της «Δικέφαλος Α.Ε.».
Πηγή: efsyn.gr - 15 Μάη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου