Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Έκτακτοι αρχαιολόγοι: 24ωρη απεργία στην ψηφιοποίηση την Παρασκευή 14 Ιουλίου

Αναδημοσίευση από εδώ.

Καμία απόλυση στη ΔΔΕΑΜ!
Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην εργασία!

Στα τέλη του μήνα που διανύουμε, δεκάδες συνάδελφοί μας στην ψηφιοποίηση κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία.

Όχι, για την προοπτική αυτή της απόλυσής τους, δεν ευθύνεται το γεγονός ότι «παρήλθε η τελευταία μηνιαία ή δίμηνη σύμβασή τους». Ευθύνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού, οι πολιτικές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, που θέλουν να μετατρέψουν το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία σε ανάμνηση, ενώ έχουν αναβιβάσει σε τέχνη την εργασιακή ομηρία (και) των εκτάκτων αρχαιολόγων! Στα δε μνημονιακά χρόνια, έχουν περιοριστεί δραματικά ακόμη και αυτές οι ολιγόμηνες συμβάσεις.

Εμείς λέμε: μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Παράλληλα με το αίτημα για τη συνέχιση της εργασίας όλων των συναδέλφων μας, διεκδικούμε την αποκατάσταση όλων των αρχαιολόγων που σήμερα εργάζονται στην ψηφιοποίηση υπό αναδόχους, με τον μισθολογικό και ευρύτερο εργασιακό αναβιβασμό τους στο καθεστώς της ΣΣΕ ΣΕΚΑ ή στο καθεστώς της αυτεπιστασίας.

Όχι, δεν είναι εργασιακή ευκαιρία, δεν είναι λύση στην ανεργία, η πληρωμή των συναδέλφων μας με απόδειξη δαπάνης, η αμοιβή με το κομμάτι, ο μισθός λίγο πάνω από το επίδομα ανεργίας, η προαιρετική για τον εργοδότη καταβολή του αρχαιολογικού ενσήμου. Καταγγέλλουμε τους προκλητικούς όρους εργασίας που επιχειρούν να επιβάλουν οι εργολάβοι (και) στον χώρο του Πολιτισμού. Να αποδώσουν στους εργαζομένους όλα τα δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλουν!

Εμείς λέμε: καμία ανοχή στις νέες «ευέλικτες» μορφές-σχέσεις εργασίας και στα νέα ήθη που γνωρίζουν την τιμητική τους στα μνημονιακά χρόνια!

Από τον Άννα στον Καϊάφα και πάλι πίσω, η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ πετάει το μπαλάκι των ευθυνών για την επικείμενη απόλυση των συναδέλφων στην ψηφιοποίηση κάπου ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο υπουργείο Οικονομικών. Βασικά, προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι όσο πιο μακριά από το ίδιο.

Όχι, οι έκτακτοι αρχαιολόγοι δεν έχουν τον παραμικρό λόγο να μπουν σε τέτοιες λογικές και να αναζητήσουν με τον μεγεθυντικό φακό πού ακριβώς έχει σκαλώσει η υπόθεσή τους, πόσο μάλλον να επιχειρήσουν οι ίδιοι να αποκαταστήσουν την επικοινωνία ανάμεσα στα υπουργεία της κυβέρνησης.

Εμείς λέμε: να αναλάβει το ΥΠΠΟΑ τις ευθύνες του!

Να δεχτούμε στωικά την απόλυση των συναδέλφων μας σε αναμονή, ενδεχομένως, ενός νέου έργου; Να ζητήσουμε από την υπουργό Πολιτισμό να κάνει τροπολογία, όπως μαθαίνουμε ότι έπραξε στην περίπτωση του «Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ», για να δώσει παράταση ζωής στους εργαζομένους στην ψηφιοποίηση; Μήπως να συντάξουμε μόνοι μας και να προτείνουμε μια κατά το δυνατόν «βιώσιμη» και «ρεαλιστική» λύση, μέσα σε κοινωνικές εποχές ισχνών αγελάδων;

Όχι, οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, οι εργαζόμενοι εν γένει, δεν έχουμε κανέναν λόγο να συνδιαχειριστούμε τα προβλήματα που τα υπουργεία και οι κυβερνήσεις δημιούργησαν, με τις ευλογίες ή τις εντολές των δανειστών και κηδεμόνων τους. Δεν θα γίνουμε εμείς συνυπόλογοι για την ανεργία μας ή για την ανεργία των συναδέλφων μας, δεν θα γίνουμε εμείς συνυπεύθυνοι επιχειρώντας να διαχειριστούμε προβλήματα που οι δικές τους πολιτικές δημιούργησαν.

Εμείς λέμε: η προοπτική, στους αγώνες! η ελπίδα, στις διεκδικήσεις μας!
  • Καμία απόλυση εργαζομένου στην ψηφιοποίηση, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλου του προσωπικού!
  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσής του! Έξω οι εργολάβοι από τον Πολιτισμό!
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!
Καλούμε τα μέλη μας που απασχολούνται στο έργο της ψηφιοποίησης σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 14 Ιουλίου, στις 11:30, στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΠΟΑ, Μπουμπουλίνας 20-22, εν όψει και της προγραμματισμένης συνάντησης των εργαζομένων με τον Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού, κ. Πολίτη, για τη διεκδίκηση της συνέχισης της εργασίας τους.

Πηγή: seka.net.gr - 13 Ιούλη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου