Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Καθαρισμός της πόλης από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα  γύρισαν με ψηλά το κεφάλι στην δουλειά τους

Με υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων  η πόλη απαλλάσσεται ώρα την ώρα  από τα σκουπίδια.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Με  υπερεντατικούς ρυθμούς, καταβάλλοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια και σε συνθήκες καύσωνα, δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ώστε να καθαριστεί η πόλη όσο το δυνατό πιο γρήγορα από τους τόνους των απορριμμάτων που έχουν συγκεντρωθεί.
 Από τη στιγμή που υπήρχε η εκτίμηση ότι η κινητοποίηση των έντεκα ημερών δεν θα συνεχιστεί, το σωματείο και οι εργαζόμενοι ζήτησαν να οργανωθούν όλα σωστά – έξαλλου έχουνε εμπειρία και από απεργίες που κράτησαν  μέχρι και 30 ημέρες -  για να δώσουν αποτελεσματικά την μάχη για την περισυλλογή και τον καθαρισμό της πόλης.
Για να αποφύγουν τον καύσωνα και να μην καθυστερούν την κίνηση των Ι.Χ και των άλλων οχημάτων που κινούνται στην πόλη  επέλεξαν να εργαστούν νύκτα.
Από το βράδυ της Πέμπτης ώρα 12 ξεκίνησαν τα απορριμματοφόρα, και  2, 3, 4, την νύκτα όλα τα πληρώματα βγήκαν στις γειτονιές της πόλης.
Το ίδιο έγινε και το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο. Το αποτέλεσμα είναι ορατό για τους πολίτες του Βύρωνα η πόλη σχεδόν όλοι σε όλες τις γειτονιές  είναι καθαρή Από το πρωί του Σαββάτου υπάρχει μια άλλη πόλη, δεν υπάρχουν  σχεδόν πουθενά σκουπίδια έξω και μέσα στους   κάδους.
Κύκλοι του σωματείου εκτιμούν ότι με τους ρυθμούς που εργάζονται οι  η πόλη την Κυριακή θα έχει επανέλθει στην κανονικότητα της όσο αφορά τον καθαρισμό της.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα
μετά από έντεκα ημέρες κατάληψη στην οποία  συμμετείχε το σύνολο των εργαζομένων, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, δεν αισθάνονται ότι αυτός ο αγώνας πήγε χαμένος.
Αφού δημιούργησαν ρωγμή στην αντεργατική πολιτική, απέτρεψαν τις απολύσεις των
συμβασιούχων και θα μείνουν στην δουλειά μέχρι το Μάρτιο του 2018.
  Ήδη με τις παρεμβάσεις του σωματείου, δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο έχουν δεσμευτεί  ότι δεν θα σταματήσει κανένας να εργάζεται μέχρι τότε. Παράλληλα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Τα  αγκάθια που παραμένουν είναι να μην μείνουν ούτε μια ημέρα απλήρωτοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι και ο  αριθμός των θέσεων που θα προκηρύξει  ο δήμος Βύρωνα. Στο σωματείο επιμένουν ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις όσες είναι αναγκαίες και να σταματήσει ο Δήμος να προσλαμβάνει συμβασιούχους για πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Έξαλλου από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν μείνει μόνιμοι και αόριστου χρόνου εργαζόμενοι σχεδόν οι μισοί. Το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας συνολικά και όχι μόνο οι μισθοί των εργαζόμενων έχει μειωθεί σημαντικά. Άρα υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις σταθερής εργασίας.
Η δημοτική αρχή προσπαθεί να πάρει όσο το δυνατό λιγότερο προσωπικό με μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας. Δεν παραιτείται από την πολιτική των συμβασιούχων και των διάφορων προγραμμάτων που ανακυκλώνουν τους ανέργους και είναι φτηνό εργατικό δυναμικό. Γνωρίζει ότι έχει απέναντι της ένα σωματείο που αγωνίζεται με συνέπεια  υπέρ της μόνιμης σταθερής εργασίας και θα επιδιώξει  να αποκλειστούν οι διάφορες συμβάσεις.  Η μάχη θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και για να πληρωθούν οι συμβασιούχοι χωρίς καμία καθυστέρηση και να προκηρύχνουν όλες οι αναγκαίες θέσεις μόνιμου προσωπικού. Ήδη σε σύσκεψη που έγινε του σωματείου με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους εκφράστηκαν όλοι ότι ζητάνε  να γίνει προκήρυξη για την κάλυψη όλων των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό.   
Από τη στάση της δημοτικής αρχής,  θα εξαρτηθεί εάν θα έχουμε και πάλι σκουπίδια στους δρόμους της πόλης και μάλιστα σύντομα.

Ίδωμεν.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 1 Ιούλη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου